avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Activitate caraybean

Activitate caraybean

va prezint urmatoarea situatie:
Minora(15ani) copil fiind, in urma divortului dintre parinti, este data prin hot.jud.definitiva in ingrijirea mamei. Mama se recasatoreste. Copilul ajunge la varsta de 14 ani si un pic, ramane insarcinata, tatal copilului -nu recunoaste copilul; dar bebelusul este pastrat de mama cu promisiunea "bunicii" ca aceasta o va ajuta la crestere. Dupa nastere fata este pusa sub presiuni din partea mamei si tatalui vitreg ca sa faca plangere si sa-i faca proces baiatului care a lasat-o insarcinata; ceea ce fata nu este de acord! Din urma tensiunilor si violentei de acasa fata ar vrea sa plece de la domiciliul "parintilor" impreuna cu bebelusul si sa stea in ingrijirea unei familii (in care ea are incredere), ca acestia sa-i fie tutori pana la majorat sau pana isi va termina studiile.(este in clasa a9-a si si-a continuat studiile). Familia la care ar vrea sase "refugieze" are domiciliul in strainatate(EU). Ce a-ti adviza-o sa procedeze. Acasa la mama nu vrea sa se intoarca! Multumiri anticipate.
Buna ziua tuturor. Un SRL din romania isi achizitioneaza marfa din UE si face transportul pe cont propriu cu autoturism proprietate personala a asociatului sau cu un camion inchiriat in UE. Este legala aceasta procedura? SRL-ul are ca activitate imp-exp de marfuri si secundara transp. de marfa(nu este activata!). Ma puteti, va rog frumos, lamuri de cum s-ar putea proceda fara a face apel la o firma de transport? Eventual care sunt documentele necesare importului? Care ar fi procedura in vama? (ps.este primul transport/import pe care vrem sa-l facem si nu suntem la curent cu legislatia in vigoare...)multumiri anticipate. Cu stima, a dvs. Diana
Este posibila aceasta tranzactie : vanzare teren proprietatea parintilor catre unul dintre copii?
Daca da, care este procedura? Multumiri anticipate. Dia
Răspuns la discuția import cladire metalica proprie
scuzati-mi insistenta; in momentul sosirii la vama a transportului nu este nevoie de completat nici un fel de declaratie?
Salutari, Dia
Răspuns la discuția import cladire metalica proprie
Multumesc de raspuns. Am cumparat acest"imobil" ca persoana fizica tot de la o persoana fizica din Belgia; nu am decat un fel de contract de vanz-cump. scris de mana. Trebuie sa platesc tva la vama pentru al aduce in Romania? Transportul se va face cu camionul de o firma de trans. tot din Belgia. De ce anume trebuie sa tin cont la"conditia de livrare"? Cu respect, Dia
Vreau sa aduc din strainatate EU, o cladire metalica pe care am cumparat-o acolo si pe care vreau sa o montez in Romania. Stie cineva sa ma sfatuiasca cu privire la procedura de "import", daca se numeste asa! Multumiri anticipate pentru sprijinul atat de necesar!Dia
Buna ziua,
stie cineva sa-mi spuna cam ce preturi se practica pentru un proiect de constructie?
Multumiri anticipate, Dia

ps. este vorba de o cladire metalica 600mp avand ca obiect de activitate anexe gospodaresti ale exploatatiilor agricole, pe un teren extravilan.
La inceputul anului 2008, ian., am cumparat un teren extravilan. Persoana de la care cumparasem terenul ne-a"asigurat" ca se trece fara problema in intravilan; asa am ajuns la primarie sa ne informam cu privire la terenul respectiv, unde dl.primar si dl.vice ne-au indrumat sa facem o cerere, catre consiliul local, de trecere a terenului in intravilan. Zis si facut: cerere datata 30.01.08. La 3 saptamani, neauzind nimic de la primarie am mers sa ne interesam care este situatia cu cererea respectiva; aici ni se raspunde ca este in curs si se va dezbate la prima sedinta de consiliu local...peste cateva saptamani.!!! In luna septembrie am ajuns inapoi la primarie(disperati pentru ca planurile de constructie ne bat la usa, iar terenul...normal...trebuia sa fie deja in intravilan...dupa promisiunile primarului!), de mentionat ca tot la cateva saptamani am trecut pe la primarie, iar raspunsul era: se face...nici o problema.
Acum in septembrie cand dau ochii cu primarul, intre timp stie despre ce este vorba numai cand ma vede, imi zice ca ar trebui sa merg sa vorbesc cu cineva la urbanism la consiliul judetean si sa ma interesez de un PUZ. Nici macar dosarele pe care le depusesem cu schitele facute in decursul timpului(din ianuarie pana in mai) nu le gasea...spunand ca sunt la sectia de urbanism...la care sectie noi depusesem de asemenea o copie a dosarului;
Daca stie cineva sa ma sfatuiasca ce demers sa iau; ce zice litera legii? Este normal acest comportament din partea primariei? Nu trebuia sa fim instiintati in situatia in care cererea nu era completa? Multumiri anticipate, Dia