avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1909 soluții astăzi
Forum Activitate sisjsnsm

Activitate sisjsnsm

Răspuns la discuția Partaj sau vanzare
Multumesc de raspuns. M-am lamurit acum
Răspuns la discuția Partaj sau vanzare
Acum am inteles (tocmai ca nu ati iesit, prin partaj iesiti . acum sunteti proprietari in indiviziune cu 1/3 fiecare.). Credeam ca de moment ce avem cota parte, suntem deja proprietari, cel putin asa se intelegea din primul raspuns. Multumesc frumos!
Răspuns la discuția Partaj sau vanzare
Am iesit din indiviziune, avem o cota parte fiecare. Suntem toti 3 proprietari pe o garsoniera. Unul vea sa o "cumpere" de la ceilalti 2. Sa inteleg ca atunci se poate face doar contract de vanzare-cumparare?
Buna ziua. Suntem 3 mostenitori pentru o garsoniera si unul doreste sa o cumpere de la ceilalti 2. Este mai ok sa facem contract de vanzare cumparare sau partaj? Nu stiu prea multe despre partaj, de accea intreb, sau care e diferenta, plusuri si minusuri? Multumesc
Răspuns la discuția Testament rude indepartate
Multumesc inca o data de raspuns. Ideea era in felul urmator: inainte exista un testament facut de dansa ca bunurile sa imi apartina dupa deces (avand grija de ea oarecum). Intre timp "a aparut" aceasta ruda careia ia facut alt testament (am inteles ca se anuleaza primul si se ia in considerare ultimul, ambele fiind facute legal, la notar, ea fiind in deplinatatea facultatilor mintale). Sa nu se intelega gresit ca "umblu" dupa averi, doar nu mi se pare corect din partea rudei sa apara dupa un timp si sa aiba pretentii.
Ceea ce ma interesa pe mine, am inteles in ultima parte explicata de dvstra.
Răspuns la discuția Testament rude indepartate
Multumesc frumos pentru raspuns!
Dar daca spuneti ca exista grad de rudenie intre mine si Y (sora bunicii mele, NU intre mine si sotul dansei-decedat), inseamna ca legal sunt mostenitoare, la fel cum e si cealalta persoana careia Y i-a facut testamentul? Mentionez ca toate bunurile sunt trecute pe numele lui Y nu al sotului dansei.
In acest caz (din cate inteleg) sunt considerata si eu mostenitoare...dar daca exista un testament cum se poate rezolva? sau cum se poate "ataca"?
Răspuns la discuția Testament rude indepartate
Mai exact, nu am motiv de atac pentru ca intru automat la mostenie sau ca nu "castig" nimic, nu sunt in drept?
Buna seara! Daca intr-o familie X si Y sunt surori (X mi-a fost bunica) si Y (matusa mai indepartata in viata, de gradul 1 sa zicem). Intrebarea se raporteaza doar la Y. Sotul lui Y a decedat, copii nu are, ma are pe mine (nepot mai indepartat-a) plus inca un nepot si mai indepartat (b). A facut testament legal pentru b. In mod normal, legal, ar trebui sa mostenesc si eu sau se poate ataca testamentul?
Multumesc
Buna ziua, pentru o succesiune la un loc de veci concesionat suntem 3 mostenitori (nepoti), din cate am inteles nu se poate vinde se face doar donatie (in acte). Daca dorim sa fie trecut doar pe unul dintre nepoti, cum se evalueaza locul si cum ii platim partea celorlati 2 mostenitori? Multumesc