avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Activitate mmmamd

Activitate mmmamd

Ok, multumesc mult!

Cornel Vasile a scris:

Depinde de postul pe care-l ocupa .... daca ocupa un post care necesita studii medii, atunci salarizarea se face la nivelul acesta.

Am inteles! Mulțumesc mult pentru promptitudine!
Atunci, în situația în care la locul de munca al ingrijitoarei există loc vacant de infirmiera, se poate face modificarea funcției prin sustinerea unui examen de catre ingrijitoare, sau este obligatoriu ca postul de infirmiera vacant să fie scos la concurs? Intrebarea vine in contextul in care in contractul colectiv de munca este stipulat faptul ca personalul deja angajat are prioritate la ocuparea posturilor vacantate?

Cornel Vasile a scris:

Promovarea nu are loc in situatia mentionata de dvs , ci modificarea functiei care se poate face doar in urma admiterii la un examen/concurs pentru ocupatea functiei de infirmiera.

Mulțumesc mult pentru raspunsul prompt! Și referitor la studiile superioare? In general asistentii medicali sunt încadrați ca maistri instructori, dar pot preda si ore de specialitate, daca au studii superioare, însă sunt plătiți la studii medii

Cornel Vasile a scris:

Da, poate fi incadrat la o scoala postliceală

Bună ziua! Imi puteți spune dacă , intr-un spital, se poate face promovare din functia de ingrijitoare in funcția de infirmieră(functie imediat superioara ingrijitoarei)?
Buna ziua! Știe cineva dacă un asistent medical cu norma intreaga intr-un spital, care a dobandit titlul de profesor prin sustinerea si promovarea examenelor de definitivat și titularizare, cu studii superioare de lunga durata in specialitate, poate fi incadrat la o scoala postliceală pe perioada nedeterminata si salarizat ca profesor cu studii superioare de lunga durata?
Imi cer scuze ca revin, dar nu sunt pe deplin lamurit. Inteleg ca daca angajatorul nu a facut demersurile necesare la momentul oportun, este putin probabil sa avem castig de cauza. Dar, daca legal am avea dreptul la includerea in conditii deosebite, atunci nu este vorba de discriminare intre noi si colegii de la radiologie? O alta intrebare ar fi: in situatia in care avem dreptul la includerea in conditii deosebite de munca, atunci vorbim de tot personalul( adica inclusiv infirmiere si brancardieri, care nu sunt monitorizati dozimetric, dar care intra in sala de operatie si in contact cu pacientul si cu sursa de radiatii) sau doar cei care au permise de lucrul cu radiatii si sunt monitorizati dozimetric(medici si asistenti)?
Buletine de determinare noxe, dosar medical salariat cu mentiuni legate de starea de sanatate a lucratorului in functie de expunere la radiatii (rezultate din analize medicale periodice, specifice celor expusi la radiatii), exista. Documentele prin care s-a obtinut initial grupa de munca, dupa ordin necompletat, documentul prin care ati fost nominalizat in grupa a 2-a de munca, autorizatiile CNCAN pentru laborator, nu, pentru ca noi nu am fost nominalizati in grupa a 2-a de munca.
Am încercat, din păcate, fara succes. Mulțumesc mult!

Carp Mircea a scris:

Dupa 01/04/2001 nu se mai lucreaza in gruopele superioare de mujnca.
Incepand cu 01/04/2001 se lucreaza ikn conditii de munca.
Lamuriti aceste lucruri cu angajatorul si sindicatul.

Am înțeles! Mulțumesc!

POPA GHEORGHE a scris:

Cititi cu atentie mesajele mele anterioare, din 2018.