avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Imi puteți spune dacă intr-un spital ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Imi puteți spune dacă intr-un spital se poate ...

Bună ziua! Imi puteți spune dacă , intr-un spital, se poate face promovare din functia de ingrijitoare in funcția de infirmieră(functie imediat superioara ingrijitoarei)?
Cel mai recent răspuns: mmmamd , utilizator 20:50, 9 Februarie 2025
Doar prin concurs și dacă aveți curs de calificare ca infirmieră. Nu este vorba de o promovare ci de o cu totul altă funcție.
Promovarea nu are loc in situatia mentionata de dvs , ci modificarea functiei care se poate face doar in urma admiterii la un examen/concurs pentru ocupatea functiei de infirmiera.
Atunci, în situația în care la locul de munca al ingrijitoarei există loc vacant de infirmiera, se poate face modificarea funcției prin sustinerea unui examen de catre ingrijitoare, sau este obligatoriu ca postul de infirmiera vacant să fie scos la concurs? Intrebarea vine in contextul in care in contractul colectiv de munca este stipulat faptul ca personalul deja angajat are prioritate la ocuparea posturilor vacantate?

Cornel Vasile a scris:

Promovarea nu are loc in situatia mentionata de dvs , ci modificarea functiei care se poate face doar in urma admiterii la un examen/concurs pentru ocupatea functiei de infirmiera.

Ocuparea postului vacant de infirmieră se poate face doar prin concurs și doar dacă aveți calificarea necesară. Personalul angajat are o anumită prioritate la ocuparea posturilor vacante doar în situația de egalitate în cadrul concursului . Adică dacă două persoane care s-au prezentat la concurs au aceeași notă după cele două examene, scris și interviu, atunci are prioritate persoana deja angajată. Și opinez că așa este și normal să se întâmple.

Am inteles! Mulțumesc mult pentru promptitudine!
Ultima modificare: Luni, 10 Februarie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama lucreaza la spitalul orasenesc zimnicea pe postul de ingrijitor ... Cristi Parpalea Cristi Parpalea Mama lucreaza la Spitalul Orasenesc Zimnicea pe postul de Ingrijitor Curatenie (angajata prin concurs, contract nelimitat, remunerata de institutie). Intre ... (vezi toată discuția)
Modificarea incadrarii functiei MaryK MaryK Buna seara! Imi desfasor activitatea intr-un serviciu de resurse umane si in urma cu x ani, am obtinut licenta in stiinte economice. La vremea respectiva ... (vezi toată discuția)