buna ziua. am nevoie urgent de o informatie. daca am depusa cartea de munca la Directia de munca..care este procedura daca doresc sa imi iau cartea de munca pentru a face niste copii. exista cerere tip?multumesc anticipat!
buna seara. daca o persoana este incadrata cu contract de munca pe durata determinata, la revenirea pe post a titularului cand inceteaza contractul, beneficiaza de somaj?multumesc.
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. o persoana a lucrat pana in anul 2003, dupa care din anul 2004 pana in anul 2008 a fost in concediu ingrijire copii (are 2). Anul trecul i s-a desfiintat postul si urmeaza sa intre in somaj. in adeverinta prevazuta la art. 18 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, in care se trece salariul pe ultimele 12 luni, nr. OP cu care s-au facut virarile de asigurari, ce se trece? se trec datele de pe anul 2003?va multumesc anticipat.
Buna seara. as dori sa ma ajutati cu o informatie.O persoana care lucreaza la stat, dupa cele 42 de zile de la nasterea copilului se intoarce la serviciu si nu opteaza pt indemnizatie crestere copil....intre timp i se desfiinteaza postul si ramane in somaj. Acum, doreste sa renunte la ajutorul de somaj si sa beneficieze de indemnizatie pt cresterea copilului.Care este procedura?unde trebuie sa se adreseze?cum isi intocmeste dosarul pt a beneficia de bani. va multumesc anticipat.
Buna ziua. Va rog sa imi dati un sfat...pentru pensia anticipata, ce trebuie sa cuprinda adeverinta cu sporurile din perioada 1994-2001, necesara pt dosarul de pensie?se trec toate sporurile la salariu in suma si procent?sau doar procentual si baza legala? daca acestea sunt trecute in cartea de munca mai e nevoie de adeverinta?ce alt tip de adeverinte mai sunt necesare pt dosarul de pensie anticipata?va multumesc
buna seara. as dori sa stiu daca la angajarea intr-o institutie bugetara pe postul de analist programator gr. IV-IA, trebuie sa se tina seama de vechimea in munca. se incepe cu incadrarea pe gr. IV sau se poate angaja direct pe gr. IA?daca se tine seama de vechime *in specialitate* ,care e baza legala?multumesc.