Buna ziua,
Sunt angajat la un S.R.L. cu contract partial de munca din luna august.
Mi s-a virat in cont salariu pe lunile august, septembrie si octombrie.
In luna noiembrie nu s-a mai virat.
In luna decembrie 2024 am constatat ca firma nu a virat contributiile pentru cartea de munca desi mi s-a spus ca a "completat" declaratia 112.
Ce demersuri pot face ca angajat sa determin firma sa achite la CNPP pe lunile august - octombrie?
Referitor la Legea 296/2023 privind TVA la locuinte..Am urmatoarea situatie:
Detin un apartament vechi (1992) cumparat de la stat, si unul mostenire de familie (tot vechi).
Vreau sa ma mut in alta localitate si voi apela la credit bancar pentru a achiziționa un nou imobil din 2021 (sub 120 mp utili) in valoare de 120000 eur. Intrebarea este:
1. Voi plati pentru acest nou apartament un TVA de 19% ? Sau noua majorare de 9% ( in condițiile în care până acum nu am mai achiziționat un imobil nou cu TVA redus)
Va multumesc anticipat!
Buna ziua,
In vederea studierii dosarului de pensie, m-am conectat prin parola la cnpp.ro si am interogat sistemul
cerand informatii despre cartea de munca din arhiva elecronica.. Nu am gasit nicio informatie in acest sens la descarea fisieruli transmis de cnpp. Am intrebat in scris si imi s-a raspuns:
" Avand in vedere acest aspect s-a constat ca in mod inevitabil s-au produs si
erori. Astfel, in situatia in care nu vizualizati informatii in raportul Informatii din
carnetul de munca , in ciuda faptului ca aveti stampila si codul de bare care
atesta scanarea si prelucrarea carnetului de munca, apreciem ca informatiile
aferente carnetului dvs. de munca nu au fost incarcate in baza electronica a
CNPP ."
Ati avut o asemenea experienta?
1.Ce demersuri pot face si unde sa ma adresez , sa pot determina functionarii casei de pensii sa incarce in arhva electronica cartea mea de munca? Nu as vrea sa astept pina la deschiderea dosarului de pensie.
Va multumesc anticipat,
.
"
Acest document(copie conforma a licentei de transport) se acorda in baza legislatiei UE (regulament 1079). Toate tarile UE au introdus in legislatia lor specifica pervederile acestui regulament. Legislatia este unitara. In toate tarile UE. Aceasta copie conforma se acorda numai la anumite tipuri de vehicule (microbuze, autobuze , autocare etc) dar nu se acorda la autoturisme. Autov condus de mine este un autoturism si in nicio tara UE nu se acorda licente pentru autoturisme. Deci autoritatile din UE sunt in cunostinta de acest lucru si totusi eu am fost penalizat cu amenda si masurile complementare descrise mai sus si de aceea consider un abuz
Va multumesc,
In luna mai 2022 in UE am primit amenda pentru lipsa copie conforma .Ca masuri complementare mi s-a retinut permisul de conducere, si s-au retinut de asemenea placutele de inmatriculare . In urna demersurilor facute in Romania , mi s-a raspuns, (in scris), ca pentru tipul de autovehicul pe care l-am condus nu este necesar acest document nici in Romania, nici in UE.
Pe baza acestui document ,consider ca aceste masuri represive au fost abuzive.
In acest context va rog sa ma indrumati:
1.La ce for european pot apela si in baza carui temei legal (la care pot explica cu documente situatia)
2..Care sunt demesurile ce trebuie facute in UE pentru recuperarea permisului si a nr de inmatriculare (nici pana azi nu le-am primit)
3.Care este valoarea prejudiciului (cum se calculeaza) pe care mi l-a creat prin retinerea placutelor de inmatriculare si a permisului de conducere, deoarece nu m-am putut deplasa nici macar pentru treburile curente in tara.
4.Ce mijloace (site-uri ale UE) de informare se pot consulta in legatura cu speta de mai sus
Am primit in martie o amenda pentru stationare interzisa in orasul X de la politia locala. In procesul verbal este indicat un cont in care am platit jumatate din minmul amenzii (290 lei). In septembrie am descoperit ca sunt in debit cu suma integrala(580 lei) a amenzii. Mi s-a spus ca in acel cont indicat in pv achita doar locuitorii din orasul X si ca am virat eronat suma de 290 lei.
1. Eu fiind din alta localitate trebuia sa achit in alt cont? Procesul verbal nu indica alt cont pentru locuitorii din alte localitati. Conf art 1 lin legea 203/2018 “ se constituie un cont unic deschis la Trezoreria Statului, destinat încasării amenzilor contravenționale”
2. Mi s-a spus ca se va face o reglare de cont, si se va transmite suma de 290 lei la primaria orasului de resedinta. Care primarie tebuia sa constate ca jumatate din amenda a fost achitata? Cea din orasul X sau cea in care am domiciliul?
3. Ce demers trebuie facut (si unde ) sa imi recunoasca faptul ca am achitat in termen ,jumatate din amenda(290 lei).
Va multumesc,