Am primit in martie o amenda pentru stationare interzisa in orasul X de la politia locala. In procesul verbal este indicat un cont in care am platit jumatate din minmul amenzii (290 lei). In septembrie am descoperit ca sunt in debit cu suma integrala(580 lei) a amenzii. Mi s-a spus ca in acel cont indicat in pv achita doar locuitorii din orasul X si ca am virat eronat suma de 290 lei.
1. Eu fiind din alta localitate trebuia sa achit in alt cont? Procesul verbal nu indica alt cont pentru locuitorii din alte localitati. Conf art 1 lin legea 203/2018 “ se constituie un cont unic deschis la Trezoreria Statului, destinat încasării amenzilor contravenționale”
2. Mi s-a spus ca se va face o reglare de cont, si se va transmite suma de 290 lei la primaria orasului de resedinta. Care primarie tebuia sa constate ca jumatate din amenda a fost achitata? Cea din orasul X sau cea in care am domiciliul?
3. Ce demers trebuie facut (si unde ) sa imi recunoasca faptul ca am achitat in termen ,jumatate din amenda(290 lei).
Va multumesc,
~ final discuție ~