avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1754 soluții astăzi
Forum Activitate IonutT1991

Activitate IonutT1991

Multumesc pentru raspuns.
Din cele intamplate mi-am dat seama ca este o procedura mai grea.
O singura intrabare as mai avea, tutorele este similar curatorului?
Avocatul mamei mele a spus ca trebuie sa numeasca o persoana "straina" drept curator sa poata faca actele. Multumesc

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Buna seara.
Trebuie obtinuta o hotarare judecstoreasca de punere sub interdictie si desemnarea unui tutore.
Apoi tutorele va putea face acte de administrare a bunurilor pusului sub interdictie; dar pentru acte de vanzare a bunurilor va trebui solicitat apoi acordul instantei de tutela si motivat ca acest lucru se face in interesul celui bolnav.

Dupa cum vedeti este o procedura destul de laborioasa.

Buna seara.
Mama mea ingrijeste de o verisoara de-a ei cu handicap mintal si fara drept de semnatura. Aceasta nu mai are pe nimeni sa o ingrijeasca deoarece parintii au decedat si rudele celelalte nu vor sa o ingrijeasca deoarece este bolnava.
Mentionez ca bolnava a declarat in fața notarului ca nu vrea sa faca acte nimanui decat mamei mele...au incercat impreuna cu un avocat in mai multe randuri pe la tribunal dar fara rezolvare.
Care este solutia pentru ca mamei mele sa i se poata faca acte pe casa unde locuieste bolnava...Multumesc!
Si unde pot afla aceasta limita de construire al unui cotet? Oare cei de la primarie stiu limita legala sau trebuie sa merg in alta parte?

Adrian ALBU a scris:

DAcă există miros care îl afectează pe vecin, acesta vă poate reclama la Primărie.

Buna seara. De ceva timp am probleme cu vecinul care mereu imi striga ca, porcii ( 2 la numar) si mirosul lor il deranjeaza si ca cotetul meu de porci este prea aproape de casa. Cotetul meu de porci este la 4 metrii distanta spre casa de cotetul porcilor lui..Locuim la tara si amplasamemtul constructiilor si suprafata nu ne permite sa mergem mai departe cu cotetul...el inafara de casa nu are nimic construit si distanta intre cotetul meu si casa lui este undeva de 15-20 de metrii, dar aproape de cotetul porcilor lui. Care este distanta legala intre casa si cotetul porcilor? Eu vreau sa fiu in limita legala si nu in ilegalitate. Multumesc!