Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti cum pot afla daca mie mi s-a eliberat certificat de mostenitor la succesiunea dupa mama la care l-am imputernicit pe fratele meu sa ma reprezinte in 2017, eu locuind in Canada. Fratele meu a decedat in 2019.
Multumesc,
Contractul de Intretinere a fost facut in 2014 iar mama a decedat in 2016. La ce se refera termenul de prescriptie de 3 ani? Dupa 3 ani adica dupa 2017 de la intocmirea Contractului de Intretinere sau dupa 2019 de la decesul mamei nu se mai poate anula prin proces in instanta acest Contract de Intretinere?
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti cand s-a introdus procedura prin care notarul trebuie sa obtina un Certificat Medico-Legal care se atesteze starea de discernamant a unei persoane in varsta la intocmirea unui Contract de intretinere?
Mama, in 2014 cand era la varsta de 90 de ani, a cedat intreaga avere fratelui meu prin acest Contract de Intretinere.
Eu nu stiu daca un Certificat Medico-Legal a fost cerut si folosit la intocmirea actului de catre notar.
Mama a decedat in 2016 iar fratele meu a decedat in 2019 si exista ca mostenitoare fiica lui.
Am nevoie de aceasta informatie ca sa pot estima sansele de reusita in vederea unui proces de redobandire a mostenirii dupa mama.
Va multumesc,
Va rog sa-mi spuneti cum se poate afla daca in anul 2014 a fost eliberat un Certificat de Medicina Legala pentru atestarea starii de discernamant a mamei la varsta de 90 de ani.
In cazul meu nu cunosc cine a fost medicul de familie. Exista o posibilitate oficiala de a identifica medicul de familie al unei persoane in anul 2014?
Multumesc pentru informatie,
Va rog sa-mi spuneti care este procedura juridica de a obtine accesul la dosarul medical al mamei decedate in Decembrie 2016:
1. Ca fiu al decedatei, daca trebuie sa deschid un proces la Judecatorie, cu ce subiect se inregistreaza?
2. Este necesar sa motivez cauza pentru care doresc sa obtin datele despre starea de sanatate a mamei in anul 2014?
3. Este absolut necesar sa particip in persoana la proces?
Multumesc
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti cum se poate obtine un Certificat Medical care sa ateste starea de sanatate a unei persoane in anul decesului, petrecut cu cativa ani in urma.
Multumesc