as avea nevoie de formularele care trebuie sa insoteasca depunerea bilantului .Unde le pot gasi ? care sunt acestea in situatia in care o societate are activitatea suspendata pe o perioada de 3 ani? Multumesc frumos .
Am si eu o problema in legatura cu intocmirea declaratie 300 .
Adica .
Am achizitii de marfa in contul 371 si in contul 3028.
Care sunt randurile care trebuiesc completate in aceasta situatie ?
Eu am completat randul 5 cu achizitii din contul 371 si randul 7 cu achizitiile din contul 3028 si mi se spune ca nu este bine .
Vad ca nu este bine deoarece nu mi se reduce teveaul cu suma TVA de la 3028 !!!!
ACHIZITIILE SUNT FACUTE DE LA FIRME DIN TARA .
Va rog sa ma ajutati daca nu cer prea mult si va ocup timpul.
Multumesc mult, mult de tot celor ce vor acorda atentie problemei mele .
Va multumesc pentru raspunsuri .M-au ajutat sa inteleg exact cum stau lucrurile pentru ca eram intre notar si varul care doreste sa devina unic mostenitor . Notarul spunea ca actul este bun iar varul meu ca nu este bun.
Greseala a facut-o chiar varul meu pentru ca ,de teama ca nu va avea el partea cea mai mare ,s a grabit sa imi ceara renuntarea inainte de a se dezbate masa succesorala si de aceea notarul nu a putut sa faca mentiunea cum ca cedez unui anume verisor .Asta este ...stiti proverbul care spune ....Lenesul mai mult alearga iar zgarcitul mai mult pagubeste . Daca nu se grabea despagubea pe cel care nu renunta pentru partea lui ,acum trebuie sa ii dea si jumatate din partea pe care am cedato eu .
Sa fie sanatos ,macar sa inteleaga oridine si sa nu mai grabeasca obtinerea renuntarii si de la ceilalti doi .
Multumesc frumos pentru raspuns Narcisa .Asa am inteles si eu si tot asa am primit raspuns si din partea notarului care a intocmit actul car si de la un alt notar la care am fost sa iau informatii suplimentare pentru a ma convinge ca acel act este bun.
Problema vine din partea celui care urmeaza sa devina mostenitor pentru urmatorul fapt.Acesta doreste mentionarea numelui lui ca astfel el sa obtina partile celor care renunta adica 3 parti +1 parte care este a lui iar cel care nu renunta sa ramana cu partea lui ,deci cu a cincea parte , pe considerentul ca va trebui sa decpagubeasca pe cel de al cincelea cu jumatale din cele trei parti ale celor care a renuntat + partea celui care nu renunta.
M-am stradui sa explic care este durerea celui care doreste sa ajunga unic mostenitor .Nu stiu daca voi fi inteleasa .
Sistematizez si intreb. Care este partea celui care nu renunta???????? partea lui + jumatate din cele rtei parti la care s a facut renuntarea??????sau numai partea lui deci cea de a cincea parte care i se cuvine ?????
Multumesc mult celor ce se implica si vor da un raspuns.
O seara placuta.
Am o problema in legarura cu cedarea unei parti dintr-o mostenire.
La vatra bunicilor paterni a ramas un frate de al tatalui meu care la randul lui a avut un copil ,care evident, era varul meu si a altor patru verisori .Pana in februarie 2010 acest var a trait in averea ramasa de la bunici si preluata de unchiul meu *tatal lui*.
Pana aici nimic neobisnuit.In noiembrie 2010 a decedat si varul meu ,unicul mostenitor care la randul lui nu a avut nici un copil care sa devina mostenitor.
In aceasta situatie am devenit mostenitori toti verisorii lui care suntem in numar de 5 persoane.
Dintre acestia unul doreste sa foloseasca acea mostenire ramasa si din acest motiv mi sa adresat pentru cedarea partii mele ,cedare cu care am fost de acord.
Problema abia acum incepe fapt pentru care solicit parerea dvs.
Am facut un act notarial in care imi prezint acordul de cedare insa in acel act nu am facut mentiunea expresa cu numele celui care ii fac cedarea.
Din aceasta cauza varul care urmeaza sa devina mostenitor unic se teme ca aceasta cedare nu se adreseaza expres lui si ca in situatia in care unul din ceilalti
mostenitori nu cedeaza ,el va fi nevoit sa plateasca acestuia atat partea ce i se cuvine de drept din acea mostenire cat si partea ce i se cuvine din cedarea mea .
Multumesc frumos pentru raspunsuri.
Nu prea am inteles ce sa explicat in cele doua variante.Poate nici eu nu am fost prea explicita.
Folosesc acest teren din anii 1987 .Este situat intere calea ferata si albia unui rau.
Fostul proprietar a fost despagubit de Caile Ferate Romane cu multi ani in urma *prin 1950 * pentru a se putea construi calea ferata. Dupa consrtuirea acestei cai ferate ,pe suprafata ramasa intre aceasta si albia raului a fost adus moluzul de la demolarile cladirilor vechi din oras. Prin anii 1986-1987 locuitorii blocurilor din apropiere au nivelat acest teren si au construit gospodarii anexe.
Eu folosesc aici 250mp pe care am si o constructie ,tot ca si gospodarie anexa .
Ce ma intereseaza este .Daca as putea sub o forma sau alta sa intru in legalitate cu acest teren.
Nu plateste nimeni impozit la CF . pentru acest teren.
As dori un raspuns mai pe intelesul mei.
Si anume as putea printr-o forma legala sa ma inregistrez cu el la CF ? Doresc sa dezvolt o micro ferma de prepelite si nu pot sa obtin autorizatiile datorita acestei situatii.
Mentionez ca in tot acest timp nu a venit nimeni sa revendice acest tere.
Multumesc inca o data ptr. sfaturile pe care le primesc .
Mentionez ca detinerea a fost continua ,neviciata, pupbica si de buna credinta .
Detin un teren de 250 mp pe care am si o mica constructie,, fara forme legale ,, din anul 1990. Terenul este situat intre o cale ferata si albia unui rau .Nu are un proprietar la care sa ma adresez.
Pentru ca il folosesc de atatia ani cum as putea sa il inregistrez in Cartea funciara pe numele meu folosind uzucapiunea ???? Daca se poate face ceva pentru a intra in legalitate solicit sfaturile dvs.
Va multumesc !