avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Activitate Ana 03

Activitate Ana 03

Nu stiu exact ce sectiune sa selectez pentru ca mesajul este trimis automat in asociatii de proprietari/locatari. Ma puteti indruma, va rog?
Cer scuze!
Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea speta:
- exista o asociatie de parinti care are un cont bancar si in care se afla o anumita suma de bani insa nimeni nu are acces la acel cont deoarece trebuie ales un nou membru al Consiliului Director.
- pana in prezent au fost organizare in acest sens 3 sedinte prin care s-a incercat alegerea unui nou membru in cadrul Asociatiei si urmeaza in curand a IV-a sedinta cu acelasi scop, adica alegerea unui nou membru.
-in urma acestor 3 sedinte nu s-a ales noul membru pentru ca nimeni nu a dorit deoarece nici vechiul presedinte si nici cel actual nu prezinta incredere si nici nu respecta legea asa cum ar trebui. Mentionez ca situatia persista de aproximativ 8 luni, timp in care vechiul presedinte a devenit cenzorul asociatie insa nu stie nimeni cum si noul presedinte nu cunoaste legea. Inteleg din atitudinea persoanei ca nu doreste sa renunte la aceasta functie din anumite motive necunoscute de ceilalti membri ai asociatiei.
Prin urmare:
- Cate sedinte cu aceeasi ordine de zi se pot oganiza daca totusi nu se alege al III-lea membru?
- Care sunt criteriile in baza carora se poate solicita demiterea presedintelui de asociatie?
- In cazul in care dorim sa constituim de la zero o alta asociatie cu acelasi sediu social si acelasi scop care sunt pasii legali pentru a o dizolva pe cea actuala? Intreb deoarece dorim ca banii stransi din cotizatii membrilor si donatii sunt blocati si nu pot fi utilizati in scopul stabilit prin statut.
- Cum se stabileste cine este cenzorul asociatiei?
- In asociatie pot fi si parinti ai elevilor care au fost la acea unitate de invatamant daca acest lucru nu este prevazut in statut?
Multumesc anticipat!
Buna seara,
La un liceu din Iasi a fost infiintata o asociatie a parintilor prin 2019 de catre niste persoane denumite "membri fondatori" si care au predat fraiele acestei asociatii altor persoane probabil dupa ce nu au mai avut copii in acel liceu. S-a infiintat la acel moment in 2019 si un "Statul al asociatiei de parinti" care ne-a fost prezentat la ultima sedinata anul acesta insa fara sa stim cum se numesc acei "membri fondatori" pe motiv ca "nu vor sa fie deranjati". Ni s-a spus ca nu s-a facut nici un proces-verbal de predare-primire al asociatiei si ca totul a fost verbal. In toate sedintele suntem asigurati de catre noua conducere a asociatiei ca asociatia este inscrisa legal insa niciodata nu ni se pun la dispozitie nici un fel de documente si mereu suntem indrumati si se insista foarte tare ca sa le solicitam parintilor de la clase sa completeze adeziuni si sa plateasca taxa anuala. Apoi nu stiu cat este de corect ca cel care a preluat verbal asociatia de la "membrii fondatori" sa o predea unui al nou presedinte al asociatiei tot fara proces-verbal incheiat pe motiv ca "asa cum a primit-o a predat-o la urmatorul" si el sa devina acum cenzorul asociatiei? - el, acum devenit cenzor, fiind cadru didactic la o alta scoala si nemaivand copil care sa invete la acest liceu si nici nu stim daca are studiile necasare. Se motiveaza prezenta lui cu ideea ca "el stie cel mai bine, cunoaste lucrurile pentru ca s-a ocupat si ca ajuta". In alta ordine de idei am gasit totusi asociatia pe site-ul Ministerului de Finante si la ONG-uri pe Listainstitutii.ro dupa CUI insa nu am regasit-o ca fiind inscrisa in Registrul National al Asociatiilor si Fundatiilor acolo unde ni s-a spus ca putem verifica. Mentionez ca la ora actuala nu se stie concret numarul de membri ai asociatiei, cate adeziuni sunt, pentru anul scolar 2023-2024 ni s-a comunicat ca o singura persoana a achitat taxa de 100 lei, noiii alesi nu cunosc valoarea contului din banca al asociatiei si mai mult decat atat se pot doar depune bani in acel cont insa nimeni nu ii poate retrage pentru scopurile mentionate in statut pe motiv ca "nu se poate". Ma puteti lamuri despre ce este vorba in aceasta situatie pentru ca nimeni nu mai intelege nimic si ce ar trebui sa facem pentru ca totul sa fie clar pentru toata lumea? Va multumesc anticipat!
Bună ziua! Soțul meu lucrează detașat printr-o agenție de muncă în Italia și are contract încheiat pe România. Agenția îl plasează 3 luni la o firmă și 3 luni la alta firmă. El are nevoie să facă un împrumut bancar însă la ANAF rezultă că are întrerupere în continuitatea activității deși pe hârtie lucrul acesta este corect și niciodată nu este eligibil pentru un credit bancar. Eu am întrebat la HR când i se va raporta la ANAF închiderea contractului din iunie când i se termină și când i se va vedea la ANAF salariul aferent lunii iunie și am fost jignită. Ba mai mult decât atât, a insinuat ca soțul meu să-și caute alt loc de muncă dacă nu este mulțumit. Menționez că șefa departamentului HR cunoaște situația deoarece s-a discutat cu ea însă de 2 ani mereu trebuie că soțul meu să o ia de la zero cu perioada contractuală și niciodată nu este eligibil pentru un credit bancar. Vă rog să-mi spuneți cum se procedează în această situație pentru ca și soțul meu să-și rezolve problema pe care o are și dacă legea permite să se jongleze in acest mod. Mulțumesc!
Buna ziua. Am avut un credit la banca ING pe care l-am accesat in 2008 si pe care nu l-am mai achitat din 2010 deoarece mi s-a restructurat postul si am ramas fara loc de munca. Valoarea imprumului a fost de 26400 ron cu rata de 425 ron lunara din care am achitat 7880 ron pana la momentul in care am ramas fara loc de munca avand indemnizatia de somaj de 450 ron. Creditul a fost dat catre recuperare la firma KRUK, apoi printr-un proces despre care nu am stiut am ajuns la un executor. La acest execitor achit lunar cate 100 ron insa de curand am fost din nou recontactata de catre cei de la KRUK sa imi propuna o oferta de reducere desi acum cativa ani tot cei de la KRUK m-au informat in scris canu mai am nici o treaba cu ei si ca discut doar cu executorul. Bineinteles ca din calculele lor reiese ca trebuie sa platesc mai mult decat am imprumutat, iar reducerea pe care cei de la KRUK mi-o ofera este aproape suma de bani achitata de mine la banca , adica cei 7880 ron. Eu am solicitat cateva lamuriri din partea bancii care de fiecare data au avut alte sume, deci nu m-au lamurit. Eu am intrebat daca acele rate pe care le-am achitat catre banca au fost luate in calcul la externalizarea creditului insa nu am primit un raspuns clar. Sunt de acord sa restitului creditul imprumutat si eventual sa suport si ceva penalitati de intarziere dar nu sa mai achut inca o data cei 7880 ron. Va rog sa imi spuneti cum trebuie sa procedez in aceasta situatie si cai de atac ar trebui sa accesez? Va multumesc cu anticipatie!