avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Activitate Punointrebare

Activitate Punointrebare

Răspuns la discuția Scuturat de la balcon
Mai nou, cei de la poliție spun că pot da amendă pentru scuturat în baza acestui punct din HCL: "Scuipatul, aruncarea de hârtii, sticle sau a oricărui tip de ambalaj sau resturi din acestea, resturi de țigări, coji de semințe sau a oricăror resturi alimentare sau nealimentare, pe alei, peluze, în parcuri, zone verzi, pe drumuri și trotuare sau în orice alt loc public sau privat de folosință comună, inclusiv în mijloacele de transport în comun."
Au dreptul, sau este un abuz?


latka a scris:

Dacă ați găsit intr-un HCL din localitatea dvs. ca nu e mentionat ca sancționabil scuturatul, înseamnă că așa e. Doar întinsul rufelor la vedere, dacă asa scrie în acel HCL. Subiectul e lămurit.

Răspuns la discuția Scuturat de la balcon
În HCL am găsit treaba cu rufele întinse, dar despre scuturat nu am găsit nimic.

latka a scris:

Scuturatul poate fi amendat contraventional de catre autoritatea locala, prin HCL, la fel si uscatul la vedere al rufelor.
[ link extern ]
[ link extern ]


Răspuns la discuția Scuturat de la balcon
Da, asta știam, legat de rufe. Dar cum e cu scuturatul?
Mulțumesc!

ynocentta a scris:

vecina de la parter și-a pus sârme pentru rufe în exteriorul locuinței,

Exteriorul locuintei concret reprezinta fatada imobil de locuit in comun care in conformitate cu disp L nr 196/2018 poate fi utilizat de catre proprietari NUMAI cu acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari
Tot L nr 196/2018 prevede ca proprietarii nu au dreptul legal sa schimbe aspectul si destinatia partii comune de condominiu

Bună ziua!
Scriu în calitate de președinte al unei asociații de proprietari. Au venit la mine două locatare cu o problemă și, deși nu cred că stă în atribuțiile mele să o soluționez, vreau să știu cum stau lucrurile la rece, dpdv legal.

Vecina de la etajul unu scutură zilnic, pe geamul de la balcon, o cuvertură și câteva perne decorative. A ales să scuture pe geamul de la balcon și nu pe cel de la dormitor tocmai ca să nu o deranjeze pe vecina de la parter care nu are balcon construit iar geamurile sale sunt cu mai bine de 1 metru în interior. Practic, sub balconul de la etajul unu nu este nimic, se poate circula la pas. Așadar, vecina de la etajul unu nu atinge în niciun fel peretele exterior sau geamurile vecinei de la parter. Dacă ar scutura pe geamul de la dormitor, cu siguranță ar lovi geamul de la parter, dar a ales să nu o facă.
Vecina de la parter nu vede lucrurile în același fel și urlă de zici ce-i aia de fiecare dată când se scutură ceva.
Din cuvertură și perne nu cad gunoaie sau gândaci, doar iese puțin praf.
Treaba e că vecina de la parter și-a pus sârme pentru rufe în exteriorul locuinței, sub balconul de la etajul unul. Nu a cerut aprobare pentru așa ceva, deși peretele exterior al blocului reprezintă parte comună. De urlat, urlă mereu, nu doar dacă are rufe întinse. Menționez că are posibilitatea de a-și întinde rufele în uscătorul blocului, care uscător e situat la parter, fix lângă locuința femeii.

Acestea fiind scrise, cum stau lucrurile dpdv legal? Riscă vreuna vreo contravenție? De partea cui este dreptatea?

Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!
Răspuns la discuția Galagie
Da. La primărie am făcut sesizare. Și au trimis Poliția Locală. Și mi s-a zis că nu pot pune în aplicare acel ordin. Pot repeta sesizarea, nu e nici o problemă.

Dar vă întreb acum, e corect ce zic ei? E vorba de Ordin 119 din 4 februarie 2014, art. 5 (1). Și pentru că Mega Image s-a deschis în 2012, acest ordin nu i se aplică.

POPA GHEORGHE a scris:

V-am zis sa sesizati primaria.

Nu se poate lua legătura cu cei de la ANPC. La telefon nu răspunde nimeni iar formularul de sesizare online nu se încarcă.

SOS1000 a scris:

Nu este nevoie de alte date in afara de codul IBAN si numele titularului cardului . Este un abuz ce v-au cerut , amenintati-i ca faceti reclamatie la ANPC .

Răspuns la discuția Galagie
Poliția mi-a răspuns că nu pot pune în aplicare un ordin dat în 2014 pentru o unitate deschisă în 2012. Că acel ordin e valabil doar pentru unitățile deschise după emiterea ordinului. M-au mințit?

POPA GHEORGHE a scris:

Sesizati primaria care a emis autorizatia de functionare, in scris, cu nr. de inregistrare/ data ca nu s-a respectat distanta respectiva. In sesizare invocati OG nr. 27/ 2002 privind petitiile si cereti raspuns scris ca masurile intreprinse pentru intrare in legalitate.
Daca nu primiti raspuns scris, puteti deschide actiune in instanta de contencios administrativ impotriva primariei in baza Legii nr. 554/ 2004.

Răspuns la discuția Galagie
Am fix aceeași problemă din 2012!! Poliția nu face nimic. Când au venit să facă măsurători i-au anunțat înainte, așadar nu s-a înregistrat gălăgie. Nu există sprijin pentru locatarii vecini în acest sens. Ferestrele noastre sunt la nici 10 metri de ei...
Am găsit un ordin din 2014 emis de Direcția de Sănătate Publică care prevede o distanță de minim 15 metri între fațada blocului și spațiul lor de aprovizionare, dar cică nu se poate aplica pentru că magazinul funcționează din 2012.
Bună seara!
Am cumpărat niște produse online și am plătit cu cardul soțului, eu neavând unul. Pentru că produsele nu au fost conform așteptărilor, am cerut retur. Firma mi-a cerut contul în care să ramburseze suma aferentă returului. Am dat contul soțului. Mi-au cerut să completez o declarație în care să le ofer datele din buletinul meu, dar și al soțului (număr, serie și cnp). Am refuzat, deoarece nu mi se pare ok să le furnizez aceste date. Ei îmi spun că așa cere legea. E corect ce vor?
N-au avut probleme când am plătit cu cardul lui, dar cer prea multe date pentru a face o rambursare în același cont.