Dreptul la abitatie a fost anulat odata cu declaratia notariala. Poate fi evacuata oricand. Cu declaratia, eventual ii amintiti ca nu mai are drept de a locui in acea camera.
Buna dimineata.
O ruda a mamei mele are un testament si... dupa 17 ani a aflat ca trebuie sa faca succesiunea.
Unchiul sau a fost veteran de razboi si a primit terenul in baza unor drepturi a veteranilor de razboi.
Intrebarea este: sotia este coproprietar? Pentru ca la primul notariat i s-au cerut certificatele de deces ale ambilor soti dar si certificatul de casatorie. Aici ar fi o problema pentru ca nimeni nu stie unde si cand s-au casatorit. A mers la alt notar unde nu i s-a pomenit nimic de certificatul de casatorie.
Eu nu am vazut testamentul, nu stiu ce scrie acolo.
Buna dimineata.
Observati ca eu nu sunt notarul care v-a raspuns pana acum. E doar un sfat de utilizator.
Tatal dumneavoastra v-a trebui sa dovedeasca cu toate actele si chitantele pe care le are ca el a facut toate imbunatatirile si modernizarile casei. Il sfatuiesc sa caute bine si sa aiba la indemana toate dovezile. Unchiul, daca e lacom, va veni cu tot felul de acuzatii si cerinte. Daca se ajunge in instanta, insistati sa se faca evaluarea la data decesului bunicilor.