avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua,se da urmatoarea situatie, bunicii cumpara o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua,se da urmatoarea situatie, bunicii cumpara o casa, fiica ...

Buna ziua,se da urmatoarea situatie,bunicii cumpara o casa,fiica lor isi rezerva un drept de abitatie pentru o camera,ulterior bunicii vand acceasta casa nepoatei,in timpul vietii bunicii dau o declaratie la norat ca retrag accel drept de abitatie fiicei,bunicii mor intre timp,cea care are drept de abitatie de 9 ani ,o tot hartuieste in instanta pe nepoata caruia bunicii i-au vandut casa,intrebarea este declaratia data de bunicii la notar are vreo insemnatate juridica,se poate folosi in instanta pt anularea accelui drept de abitatie,va multumsc pt raspuns
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:04, 24 Octombrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
intrebarea este declaratia data de bunicii la notar are vreo insemnatate juridica

niciuna!
distruge casa sau ce face? si in instantga de ce o chema pe nepoata ?
Ultima modificare: Luni, 24 Octombrie 2022
gi-jane2, moderator
Dreptul la abitatie a fost anulat odata cu declaratia notariala. Poate fi evacuata oricand. Cu declaratia, eventual ii amintiti ca nu mai are drept de a locui in acea camera.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
aiurea, dreptul la abitatie nu se anuleaza prin declaratia altuia.
daca cel ce are dreptul renunta, da, poate renunta la drept de abitatie prin declaratie.
Ultima modificare: Luni, 24 Octombrie 2022
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare clauza de abitatie din contractul de vanzare -cumparare paula38 paula38 Buna ziua ,situatia mea este urmatoarea in anul 1998 am cumparat un imobil,am instituit fiicei un dr de abitatie pt o camera,in 2005 am vandut accest imobil ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ,supun atentiei dvs un caz putin mai complicat si am ... paula38 paula38 Buna ziua ,supun atentiei dvs un caz putin mai complicat si am mare nevoie de sfaturi sau chiar un avocat care ma poate ajuta, situatia este urmatoarea,in ... (vezi toată discuția)
Contract de vinzare-cumparare paula38 paula38 Am o mare problema ,va rog din suflet ajutati-ma,astfel in anul 1998 bunicii cumpara un imobil,merg insotiti la notariat de fiica lor ,acceasta prietena cu ... (vezi toată discuția)