avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Activitate andira

Activitate andira

Multumesc pentru raspuns!

Deci sa inteleg ca chiar daca am CIM, si nu avem CCM, aspectele neacoperite de CIM (cum ar fi acesti 15%) se preiau din CCM la nivel national?
Buna ziua,

Va rog, am doua intrebari: in ce conditii pot beneficia de compensarea de 15% din brut, pe minim 6 saptamani din durata concediului de maternitate?

Nu avem CCM la nivel de unitate (eu nu am semnat asa ceva), am doar CIM.
In cazul asta mai pot beneficia de prevederile CCM unic la nivel national, art 66, care se refera la acesti 15%?

De asemenea, am inteles ca tot prin CCM se acorda la nastere un salariu mediu pe unitate. Se aplica si aici prevederile? Eu la prima nastere am luat un salariu brut, nu un salariu mediu.

Multumesc frumos!
Se refera la restructurarea postului, pentru care inteleg ca nu e cazul aici.
Pentru necorespundere profesionala / actiuni disciplinare nu e asa usor sa desfaca contractul de munca.
Presupun plan de actiune, ancheta si-n plus, la necorespunderea profesionala e obligat sa va ofere alt post in firma, pe masura competentelor. Daca nu are, pare-mi-se ca se adreseaza mai departe administratiei locale (imi scapa numele acum).

Sfatul meu e sa nu va lasati intimidata (ce-i sunt alea "probleme mai mari"???), sa-i spuneti ca nu semnati nimic si sa-i faceti si sesizare la ITM.
Programul de 7-17 e in fiecare zi, 5 zile pe saptamana? Mie imi pare ca incalca legea care prevede 40h lucrate pe saptamana, nu 50.
Buna ziua,

Am urmatoarea situatie pentru o prietena: in 2006 a nascut, si a facut cerere pentru stimulentul de 300 lei, in momentul in care s-a intors la servici (acelasi an).
Cu 1 ianuarie 2007 s-a schimbat legea, si stimulentul a devenit numai 100 lei, si alocatia copilului de pana la 2 ani, diferenta de 200 lei.

In contul ei din banca insa s-au virat in continuate 300 lei (2007 si 2008). Tatal copilului a facut intre timp cerere pentru alocatie (pe care ea nu a cerut-o nici un moment), pe alt sector, unde el locuia, si de la 40 lei cat era alocatia in 2006, i-a crescut la 200 lei in 2007, conform noii legi.

Deci, desi ea nu ceruse alocatia, si o buna perioada de vreme nici n-a stiut ce si cum calculeaza primaria (sau cine se ocupa de alocatii), i s-au virat ei 300 lei, iar sotului 200 lei pentru alocatie, pana copilul a implinit 2 ani.

Acum alocatiile nu i s-au mai dat de cateva luni bune, si cand a intrebat i s-a spus ca trebuie sa dea inapoi banii care atunci s-au virat gresit. Ea nu este de acord si a cerut sa se echivaleze pana la acoperirea sumei. Cei de la alocatii nici nu au vrut sa stea de vorba cu ea si au expediat-o, spunandu-i ca-i vor trimite citatie pentru suma de bani platita in avans.

Pe certificatul de nastere al copilului exista o singura stampila pentru alocatia de stat, pentru sectorul unde tatal a depus cererea.

As vrea sa va intreb ce sanse are sa nu dea banii inapoi acum si sa poata obtine echivalarea, si daca o pot da in judecata, desi greseala este a lor.

Multumesc.
Multumesc pentru raspunsuri!

Transportul este doar intern, intre furnizor si farmacii.
Nu stiu ce este CMR - este necesar la transportul intern?

Este suficient ori avizul de expeditie, ori factura? Mai sunt necesare si alte hartii?
Buna ziua,

Va rog frumos, spune-ti ce acte sunt necesare pentru transportul de marfa (de ex, medicamente).

Multumesc.
Multumesc pentru raspunsuri!
Răspuns la discuția servitute
Ce inseamna BCPI? Aveti cumva idee unde este biroul care se ocupa de Snagov?
E cumva Oficiul de Cadastru? Daca da, am fost deja acolo, si nu m-au ajutat.

M-am chinuit o gramada sa obtin un raspuns de la Primarie, si de fiecare data m-au trimis sa intreb in alta parte, ca ei nu stiu / nu se ocupa / nu e vina lor. Am facut n drumuri, si m-am rugat de n ori de cel care ne-a vandut terenul sa-mi dea numele vecinului din Sud (e unchiul lui, si am inteles ca au avut o intelegere care mai apoi a cazut, urmarea fiind ca drumul inscris pe proprietatea lui de fapt nu exista) si n-am rezolvat nimic, pana la urma fiind nevoita sa incep procesul.

Daca pot obtine informatia prin care sa identific vecinii, maine m-as duce.

Numai ca la Cadastru mi-au spus ca la ei numele celui care detine terenul de la Sud nu figureaza, si ca singura cale prin care pot afla este la Primarie, ca fiind platitorul impozitului pe teren.
Numai ca informatia asta eu nu o pot obtine.

Pe notar nu pot sa-l trag in nici un fel la raspundere?
Răspuns la discuția servitute
Nu prea inteleg insa partea cu "oricum la partea I din extrasul de informare, trebuie sa apara si lotul aservit fondului dominant! ", ce anume inseamna?

Multumesc.