avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de maternitate 126 ->163 zile
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de maternitate 126 ->163 zile

Buna diminineata,

Va rog frumos sa-mi spuneti daca s-a aprobat cumva legea privind cresterea duratei concediului de maternitate de la 126 la 163 zile.

Am cautat pe net dar nu m-am lamurit daca si de cand intra in vigoare.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: andira , utilizator 14:38, 11 Noiembrie 2009
Din cate cunosc, inca nu a fost aprobata legea.
Deci, deocamdata este vorba de 126 zile
Inca nu se stie nimic sigur, daca va fi extinsa perioada de pre-postnatal sau nu si de cand.
Concediu de maternitate este 126 de zile.Nu s-a modificat nimic.
In acest moment este in vigoare Ordonanţă de urgenţă nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate
Art. 23. - (1) Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcină şi lăuzie, pe o perioadă de 126 de zile calendaristice, perioadă în care beneficiază de indemnizaţie de maternitate.
Multumesc pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedii maternitate me-alina me-alina 1) care sunt concediile si cand pot fi luate de catre o gravida? 2) concediul pentru risc maternal poate sa includa si concediul pre-natal? (vezi toată discuția)
Cateva lamuriri pentru gravidute va rog :) Marioara2011 Marioara2011 Sunt o graviduta care intentioneaza de la data de 1 Septembrie sa intre in concediu de risc maternal. La acea data voi fi in saptamana a 22-a cea ce inseamna ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la concediul de maternitate in timpul somajului si inlocuirea acestuia cu un alt concediu medical pussicata pussicata Buna ziua! Va mai rog sa ma mai ajutati intr-o problema: sunt in somaj iar cand acesta se termina voi intra in concediu crestere copil. Somajul se va termina ... (vezi toată discuția)