avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 232 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... patronul ma obliga sa imi dau demisia ca sa nu pot ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

patronul ma obliga sa imi dau demisia ca sa nu pot primi somaj

buna as vrea sa stiu si eu ce sa fac in acest caz;am fost dat afara de patron pt c nu am vrut sa mai fac ore suplimentare,programul de lucru era de la 7-17,dar cel putin 2 zile pe saptamana ne tinea la munca 2-3 ore peste program dar fara plata pe motiv ca e criza si ca asteapta la poarta 100 de oameni daca nu ne convine sa plecam,intro zi nu am mai vrut sa stau iar a doua zi mia spus sa-mi semnez demisia si sa plec . lucram la el de trei ani iar cand iam zis de somaj nici nu a vrut sa auda mia zis sa imi dau demisia ca sa nu am probleme si mai mari.ce se poate face in astfel de situati ? va rog ajutati-ma
Cel mai recent răspuns: bociu , utilizator 21:25, 13 Noiembrie 2009
Nu puteti obliga dvs angajatorul sa va desfaca contractul de munca prin concediere. Ati putea sa va adresati catre ITM cu o sesizare referitoare la incalcarea prevederilor din Codul Muncii, ati putea sa demisionati, variante sunt mai multe, in afara de prima, cea pe care v-o doriti dvs.
dar eu nu vreau sa demisionez,el vrea sa ma dea afara, dar ,vrea ca eu sa imi semnez demisia ca sa nu imi acorde somajul,eu iam spus ca nu semnez nimic ,pt ca nu eu sunt cel care vrea sa plece ,el este cel care vrea sa scape de mine
Dupa cum v-am scris mai sus, nu este obligat sa va concedieze, insa nici dvs nu va puteti depune demisia doar pentru ca asa vrea angajatorul. Acesta are la indemana alte metode: necorespundere profesionala, concediere disciplinara, etc. Tineti aproape de noi, si poate va putem ajuta sa faceti fata presiunilor ce vor urma..
Nu vad de ce s-ar opune angajatorul ca indemnizatia de somaj nu o plateste el si o plateste statul.
Pentru necorespundere profesionala / actiuni disciplinare nu e asa usor sa desfaca contractul de munca.
Presupun plan de actiune, ancheta si-n plus, la necorespunderea profesionala e obligat sa va ofere alt post in firma, pe masura competentelor. Daca nu are, pare-mi-se ca se adreseaza mai departe administratiei locale (imi scapa numele acum).

Sfatul meu e sa nu va lasati intimidata (ce-i sunt alea "probleme mai mari"???), sa-i spuneti ca nu semnati nimic si sa-i faceti si sesizare la ITM.
Programul de 7-17 e in fiecare zi, 5 zile pe saptamana? Mie imi pare ca incalca legea care prevede 40h lucrate pe saptamana, nu 50.

Alte discuții în legătură

Patronul vrea sa ma concedieze. alphinista24 alphinista24 lucrez la o firma de 7luni.luna trecuta patronul mia spus ca i~mi ia din salariu crezand ca voi pleca din firma.dar iam spus ca raman.acum mia zis ca ma mai ... (vezi toată discuția)
Incheiere contract de munca atanasoaie atanasoaie O persoana angajata ca sofer (cu contract de munca pe perioada nedeterminata) la o firma ajunge la neantelegeri cu conducerea . I s-a propus trecere pe o alta ... (vezi toată discuția)
Concediere pe motiv de necorespundere profesionala ralu86 ralu86 Buna seara, Am mare nevoie de asistenta privind situatia in care ma aflu. Dupa o experienta de aproape 4 ani in cadrul unei companii multinationale(pe care ... (vezi toată discuția)