Buna ziua! Am nevoie de o lamurire.Am inteles, ca mai nou,pt acordarea unui concediu medical ,s-a dat o lege care ne obliga sa platim intreruperile din ultimii 5 ani de activitate.
Eu am o intrerupere de 1 an si 4 luni avand in vedere situatia din ultimii 5 ani de activitate.Sunt insarcinata si ar tb sa nasc la sfarsitul lui saptembrie 2010. Acum sunt in somaj dar numai pana la 1 septembrie 2010 si ca sa ma incadrez, ar fi nevoie de o prelungire a somajului cu prenatalul. Pot beneficia de prenatal numai in cazul in care platesc la CAS lunile intrerupte??? Am inteles ca e o suma f mare si de asta sunt foarte alarmata, pt ca nu mi se pare corect sa se aiba in vedere pt calitatea de asigurat, situatia ultimilor 5 ani. Ar exista o alta solutie sa beneficiez de prenatal fara sa platesc din urma??? Presupun ca si prenatalul si postnatalul sunt tot concedii medicale si tb vizate la CAS. aSTEPT UN RASPUNS URGENT!!! VA MULTUMESC!!!
Buna ziua! Am cumparat un golf 3 euro 2 si pe 18 oct suntem programati la RAR. Dupa calculele noastre ar tb sa platim 439 euro. Daca s-a aprobat eliminarea taxei de poluare, tb sa mai platim aceasta taxa???? Astept raspuns urgent!!!
Draga mea, eu am mai lucrat 1 an si 7 luni si stiu contabilitate primara. Nu e prima data cand lucrez, insa am intrerupere pe carte 1 an de zile pt ca au existat niste probleme personale si dupa am tot cautat un loc de munca. Ce-i drept, locuri de munca unde se castiga 4 mil sunt mult!!!!
Dorinta mea este sa intru in invatamant, insa dupa ce o sa fac un copil, pt ca am 26 ani si ar cam fi cazul sa ma gandesc la acest lucru. Si daca tot am intrerupere pe carte si nu-mi gasesc un loc de munca, o sa-mi platesc singura cartea de munca indiferent daca obtin riscul maternal sau nu. Insa daca e posibil de ce sa nu profit de el!!!
Me dicul meu ginecolog ar fi de acord sa ma ajute .
Iti multumesc tosusi pt raspuns insa te rog, mai usor cu parerile pt ca din gura e usor de spus insa e f greu in ziua de azi sa-ti gasesti un loc de munca. O fi ei in cautare de forta de munca, dar nu m-as duce vanzatoare la un program de 12 ore pe un salariu de 450lei!!! Asta e bataie de joc si in plus, nu am terminat o facultate sa stau pe 4 mil si sa suport pe deasupra si multe jigniri. Eu am mai trecut prin din astea si stiu f bine . Pe deasupra, stateam in frig si drept urmare am avut grave probleme de sanatate, care mi-au dat curaj sa ma gandesc la conceperea unui copil.
Va multumesc pt raspuns!!! E f usor sa spunem "locuri de munca sunt, lipseste dorinta "!!!
La noi la tg-jiu, totul merge pe pile si bani. Numai eu stiu la cate interviuri am fost , asa ca va rog sa va abtineti.
Credeti ca mie nu mi-ar placea sa lucrez, sa-mi plateasca angajatorul contributiile???
Va spun eu ca da, chiar mi-as dori, insa nici pe postul de vanzatoare nu ma angajeaza nimeni pt ca am terminat o facultate si se feresc de noi, cei care avem studii. La noi in oras e f greu in ziua de azi sa-ti gasesti un loc de munca!!!
In situatia aceasta nu ma aflu numai eu, suntem o multime de persoane care ne confruntam cu astfel de probleme.
Buna ziua!!! Am nevoie de un raspuns la intrebarile mele!
De cateva luni de zile imi caut un loc de munca insa e foarte greu sa reusesc. Am intrerupere pe cartea de munca de 1 an si pt ca am si o varsta mai inaintata am decis sa incep demersurile pt a putea beneficia de maternitate.
Am decis sa-mi platesc singura cartea de munca , insa o sa o bag pe firma. O sa-mi platesc 5 luni pana sa raman insarcinata sa fiu sigura ca nu pierd dreptul la maternitate si apoi, pt ca imi platesc singura contributiile, m-am hotarat sa vb cu dr ginecolog,(presupun ca el e in masura sa-mi dea acel certificat prin care sa atest ca e o sarcina dificila) pt a ma ajuta sa intru in risc maternal pt a plati mai putin pe luna , si anume, doar contributiile angajatorului.
Acei 75% din salariu, se acorda lunar sau la sf ???? Banii acestia cine-i ridica, angajatorul??? Mi-e frica sa nu ma pacaleasca cei la care o sa-mi bag cartea de munca!!!
Puteti sa ma sfatuiti daca e bine cum m-am gandit sau daca nu, cum ar tb sa procedez ????
Va multumesc!