avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Activitate Borota Sorin

Activitate Borota Sorin

Bună seara,vă rog să-mi răspundeți la următoarea speță:părinții mei au divorțat,tata s-a recăsătorit,între timp au decedat toți trei,eu pot deschide o succesiune pentru casa părintească a mamei vitrege,care mai are doi frați și cinci nepoți?Mama vitregă a decedat acum 12 ani.Vă mulțumesc frumos.
Mulțumesc mult pentru lămuriri,mama vitregă nu a avut copii,iar în lipsa unei succesiuni sau a unei hotărâri judecătorești este legal ca una dintre nepoate să taie lemne din pădure?În baza cărui document?Ajunge doar să-i spună pădurarului că este nepoata mamei mele vitrege?La succesiune am să fiu eu și trei nepoate de ale mamei mele vitrege,care ar fi cotele părți?Cine trebuie să deschidă succesiunea?
Mulțumesc mult.
Succesiune:
Bună ziua,tatăl meu a divorțat de mama,s-a recăsătorit,între timp au murit pe rând mama vitregă(acum 12 ani),tata(acum 5 ani) și mama anul ăsta.De la mama vitregă au rămas cu titlu de proprietate 5 hectare de pământ și 70 ari de pădure pe alt titlu de proprietate.Până în prezent nu s-a făcut nici o succesiune,dar o nepoată din satul natal al mamei vitrege taie lemne din pădure de 5 ani,eu iau banii de arendă după pământ,titlurile de proprietate sunt la mine (pe nunele mamei vitrege) ,este legal ce a făcut nepoata mamei mele vitrege,eu aveam dreptul la tot,până la finalizarea succesiunii?Mulțumesc anticipat.
Mulțumesc frumos.
Se piate deschide succesiubea la șapte ani de la deces?