Bună seara,vă rog să-mi răspundeți la următoarea speță:părinții mei au divorțat,tata s-a recăsătorit,între timp au decedat toți trei,eu pot deschide o succesiune pentru casa părintească a mamei vitrege,care mai are doi frați și cinci nepoți?Mama vitregă a decedat acum 12 ani.Vă mulțumesc frumos.
Mulțumesc mult pentru lămuriri,mama vitregă nu a avut copii,iar în lipsa unei succesiuni sau a unei hotărâri judecătorești este legal ca una dintre nepoate să taie lemne din pădure?În baza cărui document?Ajunge doar să-i spună pădurarului că este nepoata mamei mele vitrege?La succesiune am să fiu eu și trei nepoate de ale mamei mele vitrege,care ar fi cotele părți?Cine trebuie să deschidă succesiunea?
Succesiune:
Bună ziua,tatăl meu a divorțat de mama,s-a recăsătorit,între timp au murit pe rând mama vitregă(acum 12 ani),tata(acum 5 ani) și mama anul ăsta.De la mama vitregă au rămas cu titlu de proprietate 5 hectare de pământ și 70 ari de pădure pe alt titlu de proprietate.Până în prezent nu s-a făcut nici o succesiune,dar o nepoată din satul natal al mamei vitrege taie lemne din pădure de 5 ani,eu iau banii de arendă după pământ,titlurile de proprietate sunt la mine (pe nunele mamei vitrege) ,este legal ce a făcut nepoata mamei mele vitrege,eu aveam dreptul la tot,până la finalizarea succesiunii?Mulțumesc anticipat.