avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate deschide succesiunea la șapte ani de la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate deschide succesiunea la șapte ani de la deces,de către o nepoată?

Se piate deschide succesiubea la șapte ani de la deces?
Cel mai recent răspuns: Borota Sorin , utilizator 18:13, 28 Octombrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Moartea deschide succesiuni. Oamenii (moștenitorii) le dezbat.
Moștenirea este deschisă din clipa morții celui despre a cărui moștenire este vorba.
Art. 954. - Cod civil
(1) Moştenirea unei persoane se deschide în momentul decesului acesteia.

Iar de dezbătut, se poate dezbate oricând. Bineînțeles, cu condiția ca succesibilul (succesibilii) să dovedescă acceptarea moștenirii, altminteri n-ar avea despre ce vorbi (dezbate).
Ultima modificare: Vineri, 28 Octombrie 2022
romascanu, moderator
Mulțumesc frumos.
Ultima modificare: Vineri, 28 Octombrie 2022
Borota Sorin, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune/ termen- acceptare mostenire CYBORG CYBORG Buna seara! Mama mea decedat in august 2015.M-a avut numai pe mine.Nu am tata, frati, surori, nici rude etc 1.Acum o luna am fost la un domn notar care ... (vezi toată discuția)
Dezbatere moștenire - se da următoarea speță: -defuncta nu ... Derek88 Derek88 Dezbatere moștenire - se da următoarea speță: -defuncta nu avea copii, doar 2 surori care au decedat și ele, -cele 2 surori au avut copii, -unii din ... (vezi toată discuția)
Câți ani sunt în drept pentru a moșteni o avere? sora bunicii a decedat acum 24 de ani dar nu s-a dezbătut succesiunea bvz_01 bvz_01 Salut. Deci care e povestea si intrebarea mea, sora bunicii a decedat 24 ani in urma, iar toata averea care a avut-o, nu a mostenit-o nimeni dintre rude (casa, ... (vezi toată discuția)