avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Activitate Alina Serbanescu

Activitate Alina Serbanescu

Buna ziua, intrebarea mea este in cat timp se trimite cererea de chemare in judecata la parat? Care este perioada legala in care judecatorul trebuie sa trimita aceasta cerere? Stiu ca in cazul termenului de judecata este de max 60 zile. Multumesc!
Ce se intampla daca cineva este citat la succesiune dar intre timp si-a schimbat domiciliul, fara insa a schimba si buletinul de pe vechiul domiciliu, ca urmare a sederii in chirie? Cum e anuntat ca face parte intr-o succesiune?
Buna ziua! Cum pot afla daca o ruda apropiata recent decedata (unchi) a lasat un testament? Teoretic am citit ca se poate solicita prin notar cu ajutorul actului de deces, dar practic am sunat la diverse notariate si au spus ca numai in cadrul procedurii de succesiune!
Problema este ca asa ar trebui sa faca mai multe drumuri, ceea ce nu isi permite.
Cu procura face doar un drum.
Problema cu o terta persoana este ca, evident, va dori sa aiba un castig din donatie si exista riscul ca sa doneze altcuiva.
Exista vreun articol de lege care interzice mandatarea unei persoane pentru a dona siesi un bun al altei persoane care mandateaza?

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Bună ziua.
În primul rând pentru a-i face "împuternicire", care este de fapt o procură notarială, trebuie să apeleze la un notar.
Dacă tot apelează la notar pentru acea procură, de ce nu ar face direct actul de donație?
În al doilea rând, dar, de fapt în primul rând :) ... : nu poate să-și doneze sieși! Să facă procură unei terțe persoane.

Buna ziua! Persoana A vrea sa ii doneze persoanei B propriul imobil insa are handicap locomotor permanent si se afla domiciliata intr-o comuna la 20km distanta de orasul unde se afla notarul. Poate persoana A sa ii faca imputernicire persoanei B ca aceasta din urma sa doneze pentru sine imboilul persoanei A si sa realizeze toate demersurile necesare finalizarii actului de donatie?
Buna ziua, in urma decesului bunicii, a ramas un testament si nu pot intra in posesia lui deoarece fiii acesteia imi ingreuneaza accesul la el. Bunicul a decedat anterior bunicii si s-a facut succesiune pe numele lui. Mentionez ca exista relatie de rudenie intre notarul unde a fost facut testamentul si fiii bunicii. Intrebarea este ce pot face in cazul deschiderii succesiunii cand nu sunt anuntata de prevederile testamentului, trece cumva un an si neexprimandu-mi optiunea succesorala, se considera ca am renuntat la mostenire? Multumesc!