avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Persoana A vrea sa ii doneze persoanei B ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Persoana A vrea sa ii doneze persoanei B propriul ...

Buna ziua! Persoana A vrea sa ii doneze persoanei B propriul imobil insa are handicap locomotor permanent si se afla domiciliata intr-o comuna la 20km distanta de orasul unde se afla notarul. Poate persoana A sa ii faca imputernicire persoanei B ca aceasta din urma sa doneze pentru sine imboilul persoanei A si sa realizeze toate demersurile necesare finalizarii actului de donatie?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:34, 6 Noiembrie 2022
Bună ziua.
În primul rând pentru a-i face "împuternicire", care este de fapt o procură notarială, trebuie să apeleze la un notar.
Dacă tot apelează la notar pentru acea procură, de ce nu ar face direct actul de donație?
În al doilea rând, dar, de fapt în primul rând :) ... : nu poate să-și doneze sieși! Să facă procură unei terțe persoane.
Ultima modificare: Duminică, 6 Noiembrie 2022
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Problema este ca asa ar trebui sa faca mai multe drumuri, ceea ce nu isi permite.
Cu procura face doar un drum.
Problema cu o terta persoana este ca, evident, va dori sa aiba un castig din donatie si exista riscul ca sa doneze altcuiva.
Exista vreun articol de lege care interzice mandatarea unei persoane pentru a dona siesi un bun al altei persoane care mandateaza?

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Bună ziua.
În primul rând pentru a-i face "împuternicire", care este de fapt o procură notarială, trebuie să apeleze la un notar.
Dacă tot apelează la notar pentru acea procură, de ce nu ar face direct actul de donație?
În al doilea rând, dar, de fapt în primul rând :) ... : nu poate să-și doneze sieși! Să facă procură unei terțe persoane.

si exista riscul ca sa doneze altcuiva.

Nu exista pt ca in procura trebuie specificat cui se vrea sa se doneze.
personal nu cunosc de ce nu se poate dona siesi, de vandut se poate daca procura specifica siesi si la ce pret exact, la donatie, nu stiu.
Dar poate imputernici pe persoana interesata, pe b sa se ocupe de acte si pe un prieten de al lui a sau b sa ii doneze lui b.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notarul nu ma lasa sa vand partea verisorului pentru care am ... Adriana68 Adriana68 Notarul nu ma lasa sa vand partea verisorului pentru care am procura, sotului meu. Am o casa la tara, cadastru facut, intabulare,, toate actele. Verisorul meu ... (vezi toată discuția)
Partaj urmat de vanzare-cumparare. contract de mandat incheiat in strainatate in fata consulului. procedura Andreea_31 Andreea_31 Buna ziua! Ma aflu in urmatoarea situatie si nu stiu care este cea mai buna solutie. Locuiesc in Marea Britanie de 2 ani de zile, fratele meu locuieste ... (vezi toată discuția)
Donatie garsoniera viorel09 viorel09 matusa mea care locuieste in strainatate vrea sa imi doneze garsoniera. nu poate sa stea in tara decat 5 zile, insuficient pentru perfectarea actelor. Poate sa ... (vezi toată discuția)