Ma aflu in urmatoarea situatie si nu stiu care este cea mai buna solutie.
Locuiesc in Marea Britanie de 2 ani de zile, fratele meu locuieste in Italia, de aceeasi perioada de timp.
Detinem doua apartamente, la ambele suntem coproprietari si acum eu as vrea sa vand apartamentul meu dar daca se poate fara a ajunge in tara.
Tatal meu se afla in tara si deja este imputernicit sa ma reprezinte in toate problemele legate de apartament, facturi, relatia cu Enel, Romtelecom, internet, taxe si impozite.
Fratele meu va ajunge mai rapid in tara decat mine si se va duce la un notariat si imi va ceda/dona partea lui de apartament.
Eu cum as putea sa fac acelasi lucru? Exista varianta sa ma duc la Consulat si sa fac o imputernicire pentru tatal meu ca sa ma reprezinte in vanzarea apartamentului dar cum procedez ca eu sa ii donez fratelui meu jumatatea lui de apartament?
Practic vrem ca fiecare sa ramanem cu un apartament si sa fim unici proprietari.
Trebuie sa mentionez ca as fi interesata de solutii care ar putea sa-si gaseasca rezolvarea prin ambasada sau consulat pentru ca un drum in tara in perioada urmatoare ar fi exclus.
Imi trebuie aceste informatii pentru ca trebuie sa stiu exact ce trebuie sa solicit la ambasada inainte de a-mi face o programare acolo.
Îl împuterniciţi pe tatăl dumneavoastră să încheie cu fratele un act de partaj, stabilind şi modalitatea partajului, adică atribuirea în deplină proprietate a fiecăruia a unui apartament din cele două. În aceeaşi procură îl puteţi împuternici pe tatăl dumneavoastră să vîndă apartamentul care vă va reveni în proprietate după partaj.
Simplu, fără donaţii sau oferte de donaţie urmate de acceptare, fără bătăi de cap.
O procură autentificată la consulat rezolvă ambele probleme.
In afara de cele mentionate de dumneavoastra in textul de mai sus, exista alte precizari pe care procura trebuie sa le contina?
Din mesajul primit de la Consulat, rezulta ca textul procurii trebuie redactat de mine si nu as vrea sa ratez vreo informatie care ar putea fi importanta.
Mostenire
loredana b
Buna ziua! In urma decesului tatalui meu (decembrie 2019) s-a realizat succesiunea (februarie 2020). I-am facut mamei procura- atat eu , cat si fratele meu- si ... (vezi toată discuția)