Buna ziua! In urma decesului tatalui meu (decembrie 2019) s-a realizat succesiunea (februarie 2020). I-am facut mamei procura- atat eu , cat si fratele meu- si totul s-a rezolvat in privinta casei si a terenurilor intravilane si extravilane. Problema este ca, desi i-am specificat doamnei notar ca intre bunurile ramase este si un autoturism, masina nu apare intre bunurile dupa care s-a facut succesiunea. Daca mama mea doreste sa o vanda cum poate proceda? Eu pot sa ma deplasez si sa ii fac procura noua, dar fratele meu locuieste in Australia si, in contextul pandemiei, nu poate sa vina in tara doar pentru actul de imputernicire. Cum am putea proceda pentru ca in urma vanzarii sa nu avem probleme? Multumesc!
In principal trebuie să obțineți un supliment la certificatul de mostenitor inițial.
Dvs o puteti imputernici pe mama pentru suplimentarea masei succesorale, printr-o procura notariala, la orice birou notarial din țară.
La fel si fratele dvs, în Australia, la Ambasada sau Consulat. Nu trebuie să vină în țară pentru procura