Noi suntem 4 frati si mama a decedat acum 1 luna jumatate. As vrea sa deschid succesiunea, ca din cate am inteles nu ar costa daca se face in termen de 2 luni.
Unul dintre frati este in strainatate si nu poate sa vina, cum putem proceda? se poate face si fara el si doar sa fie mentionat si sa i se aloce partea sa din succesiune?
Buna ziua,
Se poate face si fara el dar trebuie sa trimita o procura speciala de imputernicire a unuia dintre dumneavoastra incheiata fie la consulat fie la ambasada fie la orice notar din tara in care se afla.
nu la orice notar din tara respectiva, sa mearga la consulatul Romaniei pentru acea procura va contine si o declaratie expresa a succesiunii si ambele vor fi inscrise de cinsulat in registre speciale informatice in Romania la care nu au acces decat notarii publici din Romania si consulatele.
Indiferent cand dezbateti succesiunea veti plati onorariul notarului si eventuale taxe ANCPI, daca depasiti 2 ani de la deces si nu ati dezbatut se va percepe si un impozit de 1% calculat la valoarea masei succesorale.
pai daca am spus ca se poate da procura?!!!!
fie sunteti toti prezenti fie doar o parte din dvs si restul prin procura.
Taxa nu e fixa ca nu suntem la piata, se calculeaza in functie de masa succesorala. Mergeti la notar si va va da toate informatiile necesare.
Succesiune
lupascu
Buna ziua, am si eu doua intrebari si sper din tot sufletul sa ma ajutati, prima intrebare: pentru a deschide succesiune in primele 6 luni de la decesul ... (vezi toată discuția)