avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna ziua, intrebarea mea este in cat timp se trimite ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna ziua, intrebarea mea este in cat timp se trimite cererea ...

Buna ziua, intrebarea mea este in cat timp se trimite cererea de chemare in judecata la parat? Care este perioada legala in care judecatorul trebuie sa trimita aceasta cerere? Stiu ca in cazul termenului de judecata este de max 60 zile. Multumesc!
Nu exista o perioada determinata iar termenul de 60 de zile este doar în teorie .,in practica de multe ori e incalcat.Se pot reproșa multe magistraților dar volumul de munca este chiar mare iar nr de dosare ajunge la zeci de mii anual în cazul instantelor din orașele mari.In realitate poate dura 1 sau 2 luni dar sunt numeroase situații când durează și mai mult.
Ultima modificare: Joi, 22 Iunie 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fixare primul termen de judecata Matias@ Matias@ Buna ziua! Am primit astăzi 01.02.2023 primul termen de judecata la tribunal, contencios administrativ pentru data de 25.04.2023 și mi se Pare exagerat de ... (vezi toată discuția)
Primul termen de judecata Alabastru2015 Alabastru2015 Bună ziua! Am citit în numeroase articole despre cum se fixează primul termen de judecată în NCPC. Am înțeles că după depunerea răspunsului la ... (vezi toată discuția)
Deºi am depus acþiunea acum o lunã, pe site-ul instanþei nu s-a afiºat primul termen Mariasa Mariasa Am depus o cerere pentru divort in data de 20.02.2013! Inca nu s-a afisat inca primul termen de judecata! STiti cumva de ce si cat ar dura? (vezi toată discuția)