avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Primul termen de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Primul termen de judecata

Bună ziua!
Am citit în numeroase articole despre cum se fixează primul termen de judecată în NCPC. Am înțeles că după depunerea răspunsului la întâmpinare, judecătorul va fixa primul termen la max. 60 zile de la rezoluție și că durata maximă a fixării primului termen de judecată pentru orice cerere de chemare în judecată este de max. 95 zile.
În cazul meu, vor trece 107 zile #-o de la data de 1 sept. (când s-a terminat vacanța judecătorească) și 157 zile de la data când am depus acțiunea. Având în vedere că pârâtul nu este din străinătate și nici nu cunosc alt motiv pentru care primul termen este atât de îndepărtat, vreau să vă rog să îmi spuneți dacă acest lucru este normal sau ar trebui să îmi fac griji pentru această acțiune.
Cu stimă.
Cel mai recent răspuns: Alabastru2015 , utilizator 16:37, 26 Octombrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de citare prima instanta postasul postasul Care este cadrul legislativ care reglementeaza citarea partilor la prima infatisare,intr un litigiu de munca.Daca eu am depus o contestatie privind o ... (vezi toată discuția)
Termen depunere raspuns la intampinare ContSters378888 ContSters378888 Bună ziua, Vă rog să mă ajutați cu un răspuns: care este data maximă în care pot depune răspunsul la notificare avand in vedere ca am primit ... (vezi toată discuția)
Etape proces guest3333 guest3333 Va rog sa ma lamuriti cu etapele unui proces, mai exact cu fixarea primului termen de judecata. S-a depus cerere de chemare in judecata. Paratul a formulat ... (vezi toată discuția)