avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Activitate Gina _A

Activitate Gina _A

Care este raspunderea producatorului, respectiv a vanzatorului cu privire la garantia acordata produselor si ce acte normative reglementeaza aceasta raspundere.

Produsele sunt electropompe si siteme de pompare a apei, utilizate si in instalatii si aplicatii de contructii. Sunt considerate aceste produse pentru contructii conform HG622/2004, ca mie din definitiile horararii nu imi reiese astfel.
Pompele sunt echipamente individuale cu care sunt dotate constructiile respective si care asigura impreuna cu alte echipamente alimentarea cu apa, respectiv incalzirea imobilelor.

Daca se poate sa imi indicati cateva legi si hotarari care sa imi fie de folos pentru emiterea unui certificat de garantie care sa respecte prevederile legale in vigoare, va raman profund recunoscatoare.

Multumesc foarte mult,

Răspuns la discuția Racordare la teava de gaz
Multumesc pentru raspuns. :( Din pacate s-a terminat concediul, aveti dreptate.
Probabil ca o sa recurg la varianta centrala pe lemne, pana se intoarce vecinul vaporean.
Am studiat si varianta declaratiei sau a unei procuri facuta undeva la o ambasada sau consulat intr-un port. Sper sa reusim cu aceasta varianta.
Fac numai eu extindere de retea pentru ca asa mi s-a spus de la firma care ne primeste dosarul, cei care au lucrarile concesionate in zona Berceni. Exista si varianta sa facem cerere toti 5. Nu stiam?

Răspuns la discuția Racordare la teava de gaz
Buna ziua,
Am si eu doua probleme, cumva legate de acest subiect.
Urmeaza sa fac extindere retea de gaze pe o strada noua, unde in prezent sunt numai case in costructie si parcele pe care nu s-a construit inca.
Am obtinut acordurile notariale de acces pe teren (drum de acces) a firmei care executa lucrarile de la toti ceilalti proprietari cu exceptia unuia, care este plecat din tara, pe vapor si care se intoarce in luna noiembrie cand va fi deja tardiv sa se mai apuce cineva de sapaturi si de executie retea. Asa ca ma pregatesc de o iarna, cu chirie, ca nu imi convine sa investesc intr-o centrala pe lemne, cand totusi sunt atat de aproape de racordarea la gaze si mi-am cumparat deja centrala pe gaze.
Intrebarea mea este? tinand cond de situatiile celor de mai sus, ce masuri de siguranta sa imi iau pentru recuperarea costurilor dat fiind ca din cei 21 de proprietari actuali de pe strada, doar 5 se vor bransa in prima faza si vom suporta doar noi cei 5 costul integral al lucrarii. Eu fiind cel mai departe eu voi solicita acordul de bransare si voi achita costurile ca atare devin coproprietar la teava de gaze?
Toti ceilalti care se vor bransa ulterior vor avea nevoie de acordul celor 5 sa se poata bransa sau numai de al meu?
2. Daca dau in judecata pe cel care nu imi da acordul pe motiv ca nu e in tara, am sanse de castig in instanta sa obtin o hotarare judecatoreasca care sa tina locul acelui acord notarial de acces pe cota indiviza a firmei sa execute lucrarile si altfel sa pot avea gaze mai devreme de 2010? Daca da cum se procedeaza?
Mentionez ca acest domn are o sora in tara care detine o imputernicire de vanzare pe terenul acestuia, insa nici un notar nu ne face o declaratie in baza acelei imputerniciri. De asemenea, vreau sa va spun ca acest domn a fost vara asta in tara si a fost contactat de noi a spus ca e obosit si ca ne suna el cand poate sa se deranjeze sa isi rupa din timpul sau 1 ora pentru aceasta atat de necesara declaratie.

Va rog mult sa imi dati un raspuns, dat fiind ca abia m-am mutat in casa mea si peste nici 3 luni va trebui sa ma mut cu chirie deoarece nu am incalzire, fiindca nu ma risc cu "alte artificii de incalzire" mai putin sigure deoarece am copil mic de 1 an si jumatate si nu ma risc.

Multumesc din suflet,

Gina
Multumesc mult pentru sfaturi.

Maine ne vedem din nou cu vecinul, poate rezolvam pe cale amiabila. Si daca nu se va putea o sa fac casa asa cum scrie in certificatul de urbanism, nu o sa fac ferestre pe partea vecinului. Streasina casei asa cum scrie in codul civil nu va avea cadere pe terenul lui. O sa fac in asa fel incat sa nu aiba cum sa dovedeasca nici macar in instanta cum ii afecteaza constructia mea proprietatea lui. Multumesc inca o data.
Avem si noi o problema cu vecinul. Am achizitionat un lot dintr-un teren proaspat trecut in intravilan si nu sunt constructii pe el. Am cumparat un lot de 260 mp si in certificatul de urbanism scrie ca trebuie sa ne construim casa lipita de cea a vecinului din dreapta, in certificatul de urbanism scrie clar ca eu proprietarul parcelei 14 trebuie sa ma lipesc cu casa de vecinul cu parcela 15, evident cu acordul in scris la notar al acestuia, numai ca acest individ "nu are chef" sa imi dea acordul ca el oricum nu isi construieste acum casa si nici nu stie ce are de gand cu terenul. Ba mai mult ne-a amenintat ca daca nu are el chef nu construim niciodata casa pe terenul ala. Mi se pare revoltator si strigator la cer sa imi iau un teren sa fiu proprietar, sa fiu de buna credinta sa respect reglementarile si specificatiile PUZ si cele din CU si sa ma impiedic de un individ rauvoitor ca asta. Simt ca imi sunt incalcate grav drepturile. Mentionez ca el nu are inca construit nimic si noi dorim sa ne construim casa in conditiile in care avem actele depuse pentru autorizatie la primarie. Cum pot proceda? Si daca fac fara acordul lui ce se intampla? Oare el cand va construi nu va trebui sa imi ceara mie acordul sa se lipeasca fara sa imi afecteze mie constructia?
Daca eu construiesc primul de ce imi trebuie acordul lui?Cum ii afectez eu proprietatea lui atata timp cat construiesc pe hotar? Chiar trebuie sa obtin in instanta dreptul de a construi pe hotar? Si cam cat dureaza procedura in instanta? Va rog din suflet sa ne sfatuiti cum sa procedam mai bine, tinand cont ca noi ne construim casa deoarece avem si copil mic, stam cu socrii si ne-am vandut apartamentul tocmai sa ne putem apuca mai repede de casa visurilor noastre care a inceput sa se transforme in cosmar. Multumim anticipat de raspuns. X-(
Avem si noi o problema similara cu a utilizatorului de mai sus, insa putin altfel, in ce sens. Este teren proaspat trecut in intravilan si nu sunt constructii pe el. Am cumparat un teren de 260 mp si in certificatul de urbanism scrie ca trebuie sa ne construim casa lipita de cea a vecinului din dreapta, in certificatul de urbanism scrie clar ca eu proprietarul parcelei 14 trebuie sa ma lipesc cu casa de vecinul cu parcela 15, evident cu acordul in scris la notar al acestuia, numai ca acest individ "nu are chef" sa imi dea acordul ca el oricum nu isi construieste acum casa si nici nu stie ce are de gand cu terenul. Ba mai mult ne-a amenintat ca daca nu are el chef nu construim niciodata casa pe terenul ala. Mi se pare revoltator si strigator la cer sa imi iau un teren sa fiu proprietar, sa fiu de buna credinta sa respect reglementarile si specificatiile PUZ si cele din CU si sa ma impiedic de un individ rauvoitor ca asta. Simt ca imi sunt incalcate grav drepturile. Mentionez ca el nu are inca construit nimic si noi dorim sa ne construim casa in conditiile in care avem actele depuse pentru autorizatie la primarie. Cum pot proceda? Si daca fac fara acordul lui ce se intampla. Oare el cand va construi nu va trebui sa imi ceara mie acordul sa se lipeasca fara sa imi afecteze mie constructia?
Daca eu construiesc primul de ce imi trebuie acordul lui, ce ii fac umbra pe terenul lui cu casa mea, sau care e problema? Cum ii afectez eu proprietatea lui atata timp cat construiesc pe hotar? Va rog din suflet sa ne sfatuiti cum sa procedam mai bine, tinand cont ca noi ne construim casa deoarece avem si copil mic, stam cu socrii si ne-am vandut apartamentul tocmai sa ne putem apuca mai repede de casa visurilor noastre. Multumim anticipat de raspuns.