avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Legislatie aplicabila regimului de garantie al ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Legislatie aplicabila regimului de garantie al produselor

Care este raspunderea producatorului, respectiv a vanzatorului cu privire la garantia acordata produselor si ce acte normative reglementeaza aceasta raspundere.

Produsele sunt electropompe si siteme de pompare a apei, utilizate si in instalatii si aplicatii de contructii. Sunt considerate aceste produse pentru contructii conform HG622/2004, ca mie din definitiile horararii nu imi reiese astfel.
Pompele sunt echipamente individuale cu care sunt dotate constructiile respective si care asigura impreuna cu alte echipamente alimentarea cu apa, respectiv incalzirea imobilelor.

Daca se poate sa imi indicati cateva legi si hotarari care sa imi fie de folos pentru emiterea unui certificat de garantie care sa respecte prevederile legale in vigoare, va raman profund recunoscatoare.

Multumesc foarte mult,

Cel mai recent răspuns: Florin Lucian Manolescu , Consultant managementul calitatii 14:40, 17 Februarie 2010
Dacă le vindeţi persoanelor fizice intraţi sub incidenţa L 449 din 2003 privind garanţia produselor.Oricum,trebuie să aveţi la livrare declaraţie de conformitate,certificat de garanţie şi certificat de calitate precum şi instrucţiuni de folosire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

P.f.a platitor de t.v.a ContSters83016 ContSters83016 Am si eu niste nelamuriri ,de curand am infintat un PFA platitor de tva ,conform codului CAEN am optat pt doua tipuri de activitati ,comert cu amanuntu in ... (vezi toată discuția)
Certificat de garantie NM NM Imi puteti spune va rog, daca perioada de garantie de 24 luni se aplica pentru toate echipamentele de pe piata romaneasca? Metionez ca este vorba de ... (vezi toată discuția)
Produ de unica folosinta ContSters61319 ContSters61319 Pentru un produs de unica folosinta a carui utilizare nu depaseste 4 zile se acorda certificat de garantie? Precizez ca am o declaratie de conformitate CE ... (vezi toată discuția)