avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Activitate elian c

Activitate elian c

Codul penal se refera doar la relatii sexuale., nu la relatii interumane. Politia nu poate sa-ti faca nimic in acest caz. Nu ai spus cati ani are iubita ta. Sa nu fie mai mica de 14 ani.
Răspuns la discuția Mai are dreptul la mostenire?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca mai are dreptul la mosenire, cum explicati prevederile Codului Civil de mai jos?

Acceptarea moştenirii
Art. 1112

Prezumţia de renunţare

(1) Este prezumat, până la proba contrară, că a renunţat la moştenire succesibilul care, deşi cunoştea deschiderea moştenirii şi calitatea lui de succesibil, nu şi-a exercitat dreptul de opţiune succesorală, prin acceptarea moştenirii sau renunţarea expresă la moştenire, în termenul de un an prevăzut la art. 1103.

(2) Prezumţia de renunţare operează, după împlinirea termenului de un an de la deschiderea moştenirii, dacă succesibilul, citat în condiţiile legii, nu face dovada exercitării dreptului de opţiune succesorală,


O o persoana cu vocatie la mostenire, daca nu se prezinta la dezbatere la notariat, desi este anuntata si nici la judecatorie la aceiasi dezbatere (care nu s-a putut definitiva la notariat) mai are dreptul la mostenire?
Eu am facut direct apel si am fost repus in drepturi.
Răspuns la discuția Dosar
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
serban.m a scris:

Da,amanarea nu este o solutie clar,voiam sa stiu daca ma pot prezenta singura sa termin cat mai repede cu aceasta problema!Ma interesa daca pot sau nu si sa nu ma trezesc atunci ca ma trimite acasa :)

Doamna, daca dumneavoastra sunteti titulara cererii de chemare in judecata - chiar daca a fost intocmita de avocat - va puteti reprezenta si singura. Am avut si eu un asemenea caz. Nu va poate da afara din proces, deoarece este actiunea dumneavoastra, nu a avocatului. El doar va reprezinta. Eu am avut mai multe procese in care m-am prezentat singur.
Răspuns la discuția Dosar
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnue Andrei, aici se aplica raspunsul rabinului din Vaslui. Si dumneavoastra aveti dreptate. Dar... daca urmatoarea sedinta de judecata este pe 12 octombrie, ce temen de angajare un nou aparator se mai poate solicita, cand aceasta lipseste la data de 20 septembrie? Da, poate sa invoce acordarea unui nou termen daca angajatoarea avocatului sustine ca nu stie de ce nu s-a prezentat avocatul la acea sedinta.
Răspuns la discuția Dosar
D-le Andrei, dupa NCPC nu se mai acorda termen pentru angajare de aparator, decat daca judecatorul considera ca e absolut necesar.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca se anuleaza cererea puteti sa faceti apel, deoarece daca faceti o alta cerere dupa ce platiti taxa de timbru, taxa nu vi se mai restituie. Ca motivare este termenul de pe plic si prevederea art. 29, litera a) din OUG 80/2013 privind taxele judiciare de timbru, in care se arata ca actiunea este scutita de taxa judiciara de timbru. Daca nu se respinge, faceti cerere de restituire a taxei.
In cazul ca faceti o noua cerere, scrieti la sfarsitul acesteia ca "In conformitate cu prevederile art. 29, litera a) din OUG 80/2013 privind taxele judiciare de timbru actiunea este scutita de taxa judiciara de timbru" si nu platiti taxa numai daca vi se cere.
Am avut ocazia sa vad ca un judecator, la spusele unei parti din proces ca martorul nu vede bine, l-a intrebat pe martor ce are in mana. Acesta nu a putut sa precizeze, asa ca marturia nu a fost luata in considerare. Era vorba de precizare a identitatii unei persoane aflate la distanta.
Da puteti. Scrieti la antet: denumirea instantei (judecatoria..., tribunalul... etc.) Dosar nr.... Termen... Apoi scrieti "Catre... (instanta)", cine sunteti, adresa, CNP si ca v-ati schimbat domiciliul si atasati copie dupa cartea de identitate noua pe care sa scrieti "Conform cu originalul" si semnati. Trimiteti cu confirmare de primire.