avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Activitate Lilibucan

Activitate Lilibucan

Nu se considera perioada adimilatapensia de invaliditate si se ia in calcul la vechime ?

CHKa a scris:

Nu , nu va ajuta . Pentru a beneficia de reducerea cu un an ( pentru 2 copii ) , ati avea nevoie de minim intre 34 ani 6 luni si 34 ani 11 luni - depinzand de luna in care v-ati nascut in 1966 - de stagiu contributiv . Ori , dvs. , cu doar 26 ani , nu aveti acest drept .

Buna ziua.Femeie,nascuta in 1966,am iesit la pensie de invaliditate in 2016,avand la acea data 26 ani vechime inunca.Am nascut si crescut doi copii .Ma ajuta cumva noua lege sa ies la pensie de drept mai devreme?
Buna ziua.Dreptul de a solicita permis CFR expira după 3 ani de cand s a iesit la pensie inclusiv pensie de invaliditate chiar daca iesirea la pensia de invaliditate a fost de la alta unitate decat cea CFR?

Cornel Vasile a scris:

Informații privind legitimațiile și permisele eliberate de CFR Călători
[ link extern ] /

Dar depinde de unitatea unde am lucrat pt ca nu de acolo imi eliberează permisul.Acolo imi dau doar o adeverință precum ca am lucrat 25 ani .

POPA GHEORGHE a scris:

Va trebui sa va interesati la locul de munca unde ati fost angajata.

Imi cer scuze,n am specificat ca am lucrat in cadrul CFR 25 ani,apoi la alta unitate dupa care m am pensionat medical,dar n am facut cerere pentru permis in urmatorii 3 ani.Voi avea dreptul la permis cand voi iesi la pensia pt limita de varsta?

Carp Mircea a scris:

D-voastra nu aveti legatura cu permisele C.F.R
Aveti legatura cu cele 6 cupoane cu reducere cu 50% la tranpostul pe CFR.
[ link extern ] /

Buna ziua.Daca sunt pensionată medical de gr.3.invaliditate,am lucrat in cadrul CFR 25 ani,apoi cativa ani in alta unitate dupa care m am pensionat medical,as putea beneficia de permis CFR acum sau cand voi iesi la pensie pt limita de vârstă?
Buna ziua.Daca sunt pensionata medical dar nu din cauza de accident la locul de munca,as putea beneficia de permis cfr, sau trebuie sa astept pensionarea de limita de varsta?

Carp Mircea a scris:

Legea 210/2003

"Art. 5. - (1) Pensionarii şi membrii lor de familie beneficiază de permise de călătorie pe căile ferate române, în mod gratuit, dacă la data pensionării persoana care se pensionează îndeplineşte una dintre următoarele condiţii:
a) este salariată într-o unitate prevăzută la art. 1, art. 2 alin. (1) lit. a) şi b) şi art. 3 şi are cel puţin o vechime de 10 ani în aceste unităţi sau în cadrul persoanelor juridice din care aceste unităţi au rezultat prin reorganizare; b) este salariată la altă unitate decât cele prevăzute la art. 1, art. 2 alin. (1) lit. a) şi b) şi art. 3 şi are o vechime de 25 de ani bărbaţii şi 20 de ani femeile în unităţile prevăzute la art. 1, art. 2 alin. (1) lit. a) şi b) şi art. 3, precum şi în unităţile desprinse din cadrul fostului Departament al căilor ferate şi fostei Societăţi Naţionale a Căilor Ferate Române, potrivit Hotărârii Guvernului nr.570/1991 privind modificarea Hotărârii Guvernului nr.235/1991 şi reorganizarea activităţii transporturilor feroviare, cu modificări; c) vechimea în muncă se calculează prin cumularea perioadelor în care salariatul a lucrat ca angajat pe durată nedeterminată în unităţile menţionate la lit. a) şi b).

(2) Pensionarii pentru invaliditate de orice grad, cauzată de accidente de muncă sau de evenimente de cale ferată, proveniţi din salariaţii unităţilor prevăzute la art. 1-3, precum şi membrii lor de familie beneficiază de permise de călătorie pe căile ferate române, în mod gratuit, indiferent de vechimea avută în aceste unităţi.

Răspuns la discuția permise CFR pentru pensionari CFR

Lilibucan a scris:

[quo

Carp Mircea a scris:

Am dat prevederea legală.Am postat și legea.

Lilibucan a scris:

[quotVa rog,imi puteti spune daca mai am dreptul la permis,ca nu înțeleg .Am gasit ceva in lege ca as fi beneficiat de permis daca luam pensie medicala in urma unui accident in cadrul CFR..Nu mi dau seama am citit toata legea,nu am gasit daca am dreptul acum,sau trebuia sa cer in termen de 3 ani

Carp Mircea a scris:

Deci ,imi puteti spune daca mai am dreptul la permis,ca nu înțeleg

Carp Mircea a scris: