multumesc! inca ceva : pentru a dovedi acest lucru este nevoie de expertiza grafosopica parca asa se numeste nu? in cazul in care doresc sa dau in judecata angajatorul pentru a-mi recupera drepturile salariale aferente staturilor de plata falsificate cum pot proceda? (contabila a facut staturile in fiecare luna dar la mine nu au ajuns la semnat si automat nici bani nu am primit).
spuneti-mi va rog ce pot face in cazul in care s-au semnat staturile de plata in locul meu? unde gasesc exact legea care pedepseste aceasta infractiune? multumesc!
multumesc ptr raspuns. am gasit urmatorul articol :
Codul de procedura civila art. 409, alin. 7:
Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciale, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii.
Eu cum am zis sunt in concediu prenatal din martie inclusiv si din ce inteleg eu mai sus nu se pot executa silit drepturile banesti care mi se cuvin in situatia data... nu inteleg de ce aceasta poprire? oare contabila nu a inregistrat certificatele medicale sau care sa fie explicatia?
buna ziua,
va sa ma sfatuiti in urmatoarea problema :
- in 2007 a venit la noi la firma o d-soara de la o banca ptr carduri de credit. patronul a zis sa ne faca tuturor angajatilor cardurile respective dar nu a declarat veniturile reale ale angajatilor (in cazul meu a declarat 1700 ron cand eu am pe cartea de munca minimum pe economie).
- am platit ratele la card pana anul trecut in septembrie . pana atunci eu am luat salariu.
- de atunci eu nu am mai semnat niciun stat de plata iar toti banii luati de la firma pana in momentul de fata nu depasesc suma de 3-4000 ron in 9 luni.
- am ramas insarcinata si am anuntat in scris angajatorul, la fel am facut-o si cand mi-am schimbat numele in urma cununiei civile.
- in momentul de fata eu sunt in concediu prenatal din luna martie (zilele astea trebuie sa nasc) si dupa lungi insistente am reusit sa obrin promisiunea ca azi imi vor plati macar o parte din banii datorati ca apoi azi sa ma sune de la serviciu si sa`mi trimita acasa o propire pe salariu de la banca respectiva, act care le-a parvenit acum mai bine de o luna (iar eu nu am stiut nimic).
dupa cate vedeti am o situatie mai complicata si chiar nu stiu cum sa procedez. este normal sa fiu anuntata de aceasta propire dupa mai bine de o luna chiar in ziua in care mi se promisese ca imi vor plati o parte din bani? este normal ca angajatorul sa ma ameninte ca imi inchide contractul cu indisciplinar din cauza faptlui ca l-am bagat pe el in datorii (mai ales ca firma lui e in proces de insolventa de la inceputul lui 2008) ? maine trebuie sa ma prezint la executorul judecatoresc si chiar nu stiu cum sa-i explic ca nu sunt rau-platnic dar ca pur si simplu eu de mai bine de jumate de an traiesc din ajutorul pe care mi-l da familia? eu va tebui sa intru in concediul de 2 ani ptr cresterea copilului...oare pot ajunge la o intelegere sa imi opreasca din acea indemnizatie o suma lunara pana la acoperirea datoriei? va rog mult ajutati-ma sa gasesc o rezolvare !
exact asta e scris..adica 5 ani de zile... si eu chiar nu vrea sa ma mai intorc la ei..:( oare ce as putea face?
buna ziua,
as avea cateva nelamuriri si sper sa ma ajutati..
sunt insarcinata in luna a 6-a iar de luni, 2 feb intru in concediu de odihna apoi in acel concediu post si prenatal si am avut cateva probleme pana sa imi aprobe cererea de concediu de odihna pe intrun final cazand de comun acord ca in primul an dupa terminarea celor 2 ani sa nu beneficiez de el dar eu nu as vrea sa ma mai intorc tot aici.
1. dupa ce termin concediul de 2 ani pentru cresterea copilului sunt obligata sa ma intorc la actualul loc de munca?
2. firma unde lucrez este in procedura de insolventa iar administratorul vrea sa ne mute contractele de munca la o alta firma..acest lucru se poate face si daca eu sunt in concediu de maternitate? de asemenea cand m`am angajat am semnat un act aditional cu clauza de confidentialitate..banuiesc ca daca se va face aceata mutare pe o alta firma actul devine nul si nu mai sunt obligata la nimic din ceea ce era stipulat in el...nu?
Buna ziua,
Sunt noua pe acest forum dar am deschis acest subiect intrucat nu stiu unde sa ma adresez.. sunt angajata din 02.10.2006 la o societate cu capital privat. Prin martie - aprilie a.c. au inceput demersurile pentru declararea falimentului firmei (cu o casa de insolventa de la bucuresti..in fine nu cunosc exact toate detaliile, stiu doar ca se judeca). Eu sunt insarcinata in 2 luni si nu stiu daca in cazul in care firma are aceste probleme eu voi beneficia de acea indemnizatie. Eu am deja 24 luni lucrate fara nicio intrerupere deci m`as incadra in acea regula de minim 12 luni lucrate.
Va rog ajutati`ma si indrumati`ma catre o institutie care ma poate ajuta. Multumesc anticipat!