avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1362 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nelamuriri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nelamuriri

buna ziua,

as avea cateva nelamuriri si sper sa ma ajutati..

sunt insarcinata in luna a 6-a iar de luni, 2 feb intru in concediu de odihna apoi in acel concediu post si prenatal si am avut cateva probleme pana sa imi aprobe cererea de concediu de odihna pe intrun final cazand de comun acord ca in primul an dupa terminarea celor 2 ani sa nu beneficiez de el dar eu nu as vrea sa ma mai intorc tot aici.

1. dupa ce termin concediul de 2 ani pentru cresterea copilului sunt obligata sa ma intorc la actualul loc de munca?
2. firma unde lucrez este in procedura de insolventa iar administratorul vrea sa ne mute contractele de munca la o alta firma..acest lucru se poate face si daca eu sunt in concediu de maternitate? de asemenea cand m`am angajat am semnat un act aditional cu clauza de confidentialitate..banuiesc ca daca se va face aceata mutare pe o alta firma actul devine nul si nu mai sunt obligata la nimic din ceea ce era stipulat in el...nu?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 18:39, 28 Ianuarie 2009
Depinde foarte mult ce termen se stipuleaza in actul aditional. In cuprinsul acestuia e scis: ................................Salariatul/angajatul se obliga ca, timp de cel putin . ?????????. . ani de la data incetarii contractului individual de munca sau a conventiei civile de prestari de servicii, sa pastreze confidentialitatea informatiilor, datelor si documentelor cu care a luat contact pe cale directa sau incidentala in cursul executarii acestora.
exact asta e scris..adica 5 ani de zile... si eu chiar nu vrea sa ma mai intorc la ei..:( oare ce as putea face?
Chiar daca nu va intoarceti la acel angajator, obligativitatea respectarii clauzei de confidentialitate va revine, si trebuie sa o respectati termen de 5 ani de zile de la incetarea CIM , asa cum a fost specificat in acel act aditional. Pe perioada concediului de cresterea copilului CIM este suspendat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile de concediu de odihna neefectuate anterior concediului de crestere copil Din 18.03.2019 sunt in concediu pentru crestere copil pana la implinirea varstei de 2 ani, respectiv pana in 04.01.2021. Mi-au ramas zile de concediu de odihna ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la locul de munca dupa incheierea concediului de crestere a copilului pana la 2 ani crinafrandes crinafrandes Buna ziua. Sunt in concediul de crestere a copilului pana la 2 ani din 1 aprilie 2010. in 4 feb 2012 ar trebui sa ma intorc la munca numai ca a intervenit o ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate rusu andreea rusu andreea Buna ziua Sunt insarcinata in 6 saptamani si sunt inca in concediu de maternitate pentru primul copil. In 24 Februarie va implinii copilul 2 ani si se termina ... (vezi toată discuția)