avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intoarcerea la locul de munca dupa incheierea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intoarcerea la locul de munca dupa incheierea concediului de crestere a copilului pana la 2 ani

Buna ziua. Sunt in concediul de crestere a copilului pana la 2 ani din 1 aprilie 2010. in 4 feb 2012 ar trebui sa ma intorc la munca numai ca a intervenit o situatie neasteptata; firma la care lucrez m-a anuntat ca o sa ma intorc pe alt post decat cel de pe care am plecat, asta in conditiile in care postul meu inca exista. Alta problema e ca nici macar nu m-au chemat la disutii si nu mi-au cerut acordul in leg cu evenualul nou post. Va rog daca poate cineva sa ma ajute cu un raspuns legal ca ma si preseaza timpul.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:39, 31 Ianuarie 2012
Angajatorul este obligat sa va primeasca la locul de munca. Dar nu este obligat sa va asigure acelasi post. Trebuie, in schimb, sa va ofere un post corespunzator pregatirii profesionale.
Cu siguranta ca la intoarcerea la serviciu veti primi, printre alte acte (decizia de reincepere activitate, etc) si un act aditional cu noua functie si o fisa de post.

Dvs ar trebui sa depuneti o cerere la angajator prin care sa anuntati ca incepand cu 4 februarie va intoarceti la munca.
nu era ceva lege care suna cam asa: "La data cand mama revine din concediu, angajatorul trebuie sa ii puna la dispozitie acelasi loc de munca, aceeasi pozitie in cadrul firmei si acelasi salariu. Contractul de munca se reia in conditii similare, in mod normal, dar se poate face si incadrarea pe un alt post sau modificarea salariului - numai cu acordul mamei." Eu stiam de asa ceva dar poate ma insel. Va rog daca mai stie cineva ceva de aceasta ordonanta sa imi raspunda. multumesc!
Art.10 (7) din Legea nr.202/2002 :
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
nu stiu ce sa inteleg prin "echivalent". Eu facem inainte de concediu munca de birou si acum angajatorul imi da sa pun preturi la produsele din magazin(locul de munca este in comert). Nu prea sunt echivalente nici conditiile. Daca ma poate cineva lamurii? Multumesc!
un post echivalent ... adica un post care are atributii asemanatoare cu cele pe care le are postul pe care ar fi trebuit sa va intoarceti (adica un post asemanator referitor la aspectul pregătirii profesionale).

De exemplu, daca erati contabil nu se poate reveni pe un fost de femeie de serviciu, ci pe un post echivalent pregatirii dvs profesionale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile mamicilor care se intorc la munca danyda8 danyda8 am nevoie de un sfat, sunt in concediul de maternitate ( cel de 126 dupa nastere) dupa terminarea lui doresc sa ma intorc la munca, am discutat cu angajatorul ... (vezi toată discuția)
Reintoarcerea la lucru dupa concediul de maternitate Edith Tamas Edith Tamas Buna ziua. Ma numesc Edith T. si sunt din Cluj-Napoca. Sunt angajata la o firma de distributie din Floresti jud. Cluj. Momentan sunt in concediu de maternitate ... (vezi toată discuția)
Intoarcere din concediul de maternitate branetminerva branetminerva Buna, Sunt in concediu de maternitate pentru cel de-al doilea copil. Cand m-am intors la lucru dupa primul copil aveam deja 4luni de sarcina cu al doilea. Am ... (vezi toată discuția)