avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Activitate emilik

Activitate emilik

Buna ziua,

Mama mea nu a platit impozit pe casa și terenul proprietate personala din 2017 fiind cu handicap grav. Anul trecut ne-a făcut acte pe casa și teren, mie act de întreținere și fratelui de donație, ambele cu drept de uzufruct viager in favoarea mamei. In urma acestora, mama figurează cu plata impozitului începând cu anul acesta...certificatul de handicap nu mai este luat în calcul. Întrebarea, nedumerirea noastră este ...de ce nu a venit impozitul pe numele nostru ( in conturile noastre pe primărie ) daca tot tin cont de acte? E corect așa sau trebuie sa merg cu actele la serviciul de taxe și impozite? Sau unde trebuie sa merg?!!
Mulțumesc anticipat!!
Va multumesc mult pentru raspuns!
Buna dimineata!Nu am stiut unde sa incadrez mesajul meu, de aceea am scris aici si imi cer scuze pt eventualele neplaceri!
Am si eu 2 intrebari, sper sa ma puteti ajuta.
Sunt in concediu de crestere a copilului, am baietelul bolnav si am fost nevoita sa prelungesc si al treilea an, iar acum trebuie sa mai stau cu el si al patrulea an, sunt unicul parinte pt copilul meu. In aceste conditii ce venituri voi avea? Momentan primesc indemnizatia de 85%.
Va multumesc!
Răspuns la discuția somaj
Am inteles, multumesc frumos!
Multumesc mult!
Are deja angajat pe locul meu si era ideal pentru el sa ma dea in somaj.
Buna ziua!. Am si eu o problema. Luna viitoare ar trebui sa revin la serviciu dupa incheierea concediului de ingrijire a copilului (2 ani), dar as vrea sa solicit somaj. Angajatorul poate face formele necesare avand in vedere ca activitatea este in continua desfasurare? Va multumesc!
Răspuns la discuția deducere impozit
Am inteles. Multumesc tare mult!
elis a scris:
Printre categoriile de afectari sau deficiente structurale si functionale ale organismului, care pot determina starea de handicap (dizabilitate) se numara :
- hepatita cronica activa (hepatita agresiva);
- acidoza metabolica cronica, fenilcetonurie, glicogenoze, porfirie cu tulburari polinevritice si tulburari psihice severe si semne importante de hepatita cronica (se poate acorda gradul accentuat de handicap);
Virusurile hepatitice B şi C sunt principalele cauze de hepatită cronică.

Va multumesc mult! Sa inteleg ca poate fi scutita de plata impozitului. In acest caz,ce trebuie sa faca sau ce acte sunt necesare pt deducere?
luminita_plesca a scris:

Conform Codului fiscal:
(4) Urmatoarele sume nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile, in intelesul impozitului pe venit:
k1) veniturile din salarii realizate de catre persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat, la functia de baza;
Daca boala mamei dvs. se incadreaza sau nu in una dintre categoriile de mai sus - va trebui sa aflati aceasta informatie de la un medic, conform cu normele sanatate.

Va multumesc!
Buna ziua! Mama mea a fost diagnosticata cu hepatita virus C. Inca munceste si as vrea sa stiu daca ar putea fi scutita de plata impozitului pe salariu in baza afectiunii sus mentionate. Va multumesc!