avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Activitate seyde

Activitate seyde

Ce acte trebuie sa fac pentru a putea iesi din tara cu copilul meu ( 1 an si 3 luni) ? Vreau sa ma duc la tatal copilului, noi nu suntem casatoriti dar copilul este recunoscut de tata.
Răspuns la discuția ajutatima va rog
Am uitat sa precizez ca el nu munceste, a fost in afara 3 ani
Răspuns la discuția pemsie alimentara
Stoica Ioana a scris:

Odata recunoscut de tata , va puteti adresa instantei de judecata in vederea stabilirii pensiei de intretinere , in speta judecatoria in a carei raza teritoriala domicilieaza paratul sau reclamantul (e o competenta teritoriala alternativa...)
Cuantumul pensiei poate ajunge pana la 1/4 din veniturile continue ale fostului sot !

si daca nu are nici un venit ce pensie sa uu ceri? aici nu inteleg
Răspuns la discuția ajutatima va rog
si daca acesta nu plateste pensia alimentara ce sa intampla
sunt necasatoria amun copl minor locuiam impreuna cu tatal copilului acasa la mine, de 2 zile tatal copilului a plecat de acasa, el a recunoscut copilul, ce pot face in acest caz adica pot sa il dau in judecat sa dea o pensie la copil sau nus tiu ce sa fac, vreau sa ii cer drepturile copilui
buan, am o nelamurire, am un copil dintro relatie de concubinaj tatal a recunoscut copilul numai ca el nu are grija de acest copil, nu il ajuta in nici un fel. tin sa precizez ca copilul este minor are cateva luni. cum as putea ca, copilul sa nu mai fie in numele tatalui si sa nu mai are nici un drept asupra lui tinand cont ca nu este langa mn sa il crestem si ca nu il ajuta nici financiar, va mulrumesc si astept raspunsurile voastre
romascanu a scris:

Declararea nasterii se face in termen de 15 zile. Timp berechet as zice pentru ca tatal sa va expedieze printr-un serviciu de curierat rapid o declaratie autentica de recunoastere a copilului pentru a evita ulterioare schimbari de nume (incuviintate de instanta)

unde trebuie sa se duca sa dea declaratie sau de unde o ia
el este in strainatate la munca si nu poate veni cand voi naste eu, poate venii dupa 2-3 luni
Nu stiu daca am postat bine dar am si eu o problema. Mi-am pierdut certificatul de nastere si nu stiu cum trebuie sa procedez. Va rog sa imi spune-ti unde sa ma adresez ce acte imi trebuie si cat timp dureaza. Va multumesc.
Va rog sa ma ajutati, voi avea un copil in afara casatoriei. tatal copilului nu este un tara asa ca voi trece copilul in numele meu de familie, in scurt timp dupa nastere( 3 luni) ma voi castorii cu tatal natural al copilului. Amandoi suntem de acord sa trecem copilul in numele meu si la urma in numele lui Cum trebuie sa procedez pentru a trece copilul in numele tatalui sau? Va rog spuneti-mi ce acte necesita sau unde trebuie sa ma duc. Multumesc mult.