avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pemsie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pemsie alimentara

buna ziua!...pe scurt...am un baietel de 1 an si 3 luni, este recunoscut de tata dar nu suntem impreuna si nici nu am fost casatoriti..problema e ca el nu-i da pensie alimentara..ce trebuie sa fac si unde sa merg pentru ca nu cunosc nici un avocat..va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 23:48, 20 Februarie 2009
Odata recunoscut de tata , va puteti adresa instantei de judecata in vederea stabilirii pensiei de intretinere , in speta judecatoria in a carei raza teritoriala domicilieaza paratul sau reclamantul (e o competenta teritoriala alternativa...)
Cuantumul pensiei poate ajunge pana la 1/4 din veniturile continue ale fostului sot !
Ultima modificare: Vineri, 20 Februarie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Sfatul meu este sa introduceti o actiune de incredintare a minorului, la care oricum se va judeca si stabilirea pensiei de intretinere.
Asta ca sa nu va loviti mai tarziu de alte probleme si sa trebuiasca sa apelati, din nou, la calea justitiei.
Stoica Ioana a scris:

Odata recunoscut de tata , va puteti adresa instantei de judecata in vederea stabilirii pensiei de intretinere , in speta judecatoria in a carei raza teritoriala domicilieaza paratul sau reclamantul (e o competenta teritoriala alternativa...)
Cuantumul pensiei poate ajunge pana la 1/4 din veniturile continue ale fostului sot !

si daca nu are nici un venit ce pensie sa uu ceri? aici nu inteleg
In cazul in care nu are venituri, pensia de intretinere va fi stabilita de instanta la nivelul a 1/4 din salariul minim pe economie.
neaparat trebuie sa-l chemati in instanta si sa-i cereti pensie alimentara, ikar daca nu are venituri, urmati sfatul lui avluci

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara robix robix Buna ziua! Minorul poate primi pensie de intretinere de la tata, daca nu exista o hotarare judecatoreasca de incredintare in favoarea mamei? Daca tatal are ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara anaiarina anaiarina buna ziua, am 3 copiii, tatal lor nu locuieste cu noi, iar banii care ni da lunar sunt foarte putini, varstele lor sunt un an jumate, 3 ani jumatate si 12 ani ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Alinaflorentina2012 Alinaflorentina2012 M-am despartit d concubinul meu dupa o relatie d 9 ani ...suntem despartiti de cca 10 luni.Mentionez ca avem un copil de 4 ani jumate care e recunoscut de el ... (vezi toată discuția)