avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Activitate Roxana071989

Activitate Roxana071989

Declaratie vamala de import

Buna ziua,
In cazul importului de produse din China sau oricare alt spatiu din afara UE stiu ca este necesar pt persoanele juridice de declaratia vamala de import.
Vroiam daca se poate sa imi clarifice cineva urmatoarele aspecte( Lista de taxe vamale pe valoarea pachetului:

Bunuri primite de catre persoane particulare ca urmare a comenzilor facute prin Internet, corespondenta, telefon sau telechat, a caror valoare globala nu depaseste 10 EUR/trimitere sunt scutite de la plata taxelor vamale si a TVA.
Se platesc taxe vamale daca valoarea globala a bunurilor depaseste 150 EUR
Se plateste TVA pentru bunurile a caror valoare globala depaseste 10 EUR pentru comenzile facute prin Internet, corespondenta, telefon sau telechat, si 45 EUR in cazul bunurilor fara caracter comercial (cadouri) intre persoane fizice.) sunt valabile doar pt persoane fizice sau si pt cele juridice? Adica poti importa produse pe firma din afara UE fara sa ai declaratie vamala de import pentru valoarea comenzii sub 150 euro?

Multumesc anticipat!
Buna ziua, as dori sa imi deschid o firmă si am nevoie sa inchei un contract de comodat pt sediul social al firmei fara punct de lucru. Tatal meu are succesiunea făcută la casa ,apare si el si sora sa ca moștenitori desi la ea scrie fara resedinta in romania. Se poate face contractul de comodat cu semnatura lui? Multumesc pt raspunsuri
Răspuns la discuția Uzucapiune nefondata
Multumesc frumos pt sfaturi.
Buna ziua, am avut un dosar de uzucapiune la judecatoria sectorului 4 unde au dat hotarate ca au respins cererea si am facut apel dosarul ajungand la municipiul Bucuresti,astazi s-a judecat si au dat hotarare definitiva nefondată. Avocata mea spune ca nu stie cauzele si trebuie sa asteptam sa ne trimita motivul acasa. Asa se procedează in general? Casa este din 1957,actele le au avut bunicii (chitanta de mana de unde au cumparat terenul)care au murit, iar parintii continua sa stea acolo,dar nu pot face actele. Avocata a considerat ca ne incadram la uzucapiune tinand cont de anii trecuti. Toate dovezile si impozitele au fost adaugate la dosar. Ce se mai poate face? Multumesc