avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Activitate newbluesky

Activitate newbluesky

Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: 3 frati detin 3 ha de padure in baza unui titlu de proprietate comun. In urma cu 4 ani unul dintre frati a decedat si mostenitorii de drept, 2 fete ale decedatului, nu au facut succesiunea nici pana azi. Problema este ca acum nimeni nu mai plateste paza pentru 1/3 din padure si nici impozitul dupa 1/3 din aceasta padure. In urma cu cateva zile . padurarul a comunicat ca daca in continuare nu se plateste paza si impozitul dupa 1/3 din padurea detinuta la comun , aceasta urmeaza sa fie integral confiscata de stat, chiar daca ceilalti 2 frati platesc la zi toate darile. Va rog sa ma sfatuiti ce este de facut in acest caz si daca intr-adevar statul poate confisca intreaga padure.

Multumesc!
Discuție Succesiune
Buna ziua!

Pentru realizarea succesiunii se poate merge la orice notar din Romania sau doar la notarii din judetul unde defunctul a avut domiciliul?

Multumesc!
Buna ziua!

In cazul de fata , defunctul apare ca mostenitor intr-un titlu de poprietate comun impreuna cu 2 frati. Noi in calitate de mostenitori ai defunctului vrem sa trecem in certificatul de mostenitor acest teren (partea ce se cuvine defunctului). Acolo nu se specifica cat are fiecare cota parte , dar se stie ca fiecare are 1/3. Unul dintre fratii defunctului ce apar in acel titlu nu este in tara, asa ca nu poate fi prezent la notar, Intrebarea este daca putem face in lipsa lui succesiunea pentru acel teren , avand in vedere ca in titlu de proprietate comun nu se face referire la ce cota parte are fiecare.

Multumesc!

Buna seara!

Poate notarul public inscrie in certificatul de mostenitor un bun detinut de catre defunct in proprietate comuna cu alta persoana, in absenta persoanei ce detinea impreuna cu defunctul acel bun, in conditiile in care coproprietarul nu este mostenitor al defunctului? Daca da, va rog sa precizati in ce conditii.

Multumesc!