avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Activitate cata26

Activitate cata26

multumesc frumos...mam interesat intre timp si aveti dreptate....chiar dc nu re logica
Buna ziua.
Sunt angajat cu CIM timp partial de munca 2 ore cu salar 193 lei brut.Am fost 1 luna intreaga in concendiu medical.Intrebarea mea este , contributia la CAS se plateste aceasi si pt un CIM cu 8 ore si unul cu 2 ore?ca nu mi se pare logic...va multumesc

Pe perioada în care persoanele prevăzute la art. 296^3 lit. a) şi b), precum şi cele prevăzute la art. 1 alin. (2), la art. 23 alin. (2) şi la art. 32 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 339/2006, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de concedii medicale şi de indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate, cu excepţia cazurilor de accident de muncă sau boală profesională, baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale datorate bugetului asigurărilor sociale de stat este suma reprezentând 35% din câştigul salarial mediu brut, prevăzut la art. 296^4 alin. (3), corespunzător numărului zilelor lucrătoare din concediul medical.
Buna ziua.
Va scriu d-voastra ca nu mai sunt sigur de ceva...ori am fost prost informat si cineva vrea sa profite de mine ori nu inteleg eu...
Sunt angajat cu CIM cu 2 ore avand salar 193 lei brut,datoriile la stat ale mele ca angajat cat si ale angajatorului le platesc eu (asa ne-a fost intelegerea) .Am fost 1 luna in concediu medical....contabila spune ca taxele pe salar(CAS,CASS,SOMAJ,FOND ACCIDENTE,ECT) se plateste la salarul minim pe economie la 8 ore,adica raportat la 700 lei si nu la cat am in CIM (193 LEI) ....e normal ce zice ea?ca nu are logica?
Va multumesc pt amabilitate si cunostinte
Buna ziua.
Am citit legea si nu imi dau seama deloc care ar fi realitatea.
In speta sunt o viitoare mamica care isi va depune dosarul pt concediu de cresterea copilului timp de 1 an.Dupa 4-6 lui de la nastere vreau sa ma intorc in campul muncii.
Intrebarea mea este:
-este obligatoriu sa reiau activitatea la acelasi angajator?
-ma pot angaja cu regim partial de munca(2 ore) si sa iau stimulentul de 500 lei pana implineste copilul 2 ani?
Va multumesc frumos
Răspuns la discuția CONCEDIU MATERNAL
multumesc frumos
Buna dimineata.
Sotia mea care este insarcinata se confrunta cu urmatorul caz si va rog sa va dati o parere in 2 pb care ma macina :
-am citit legea si stiu ca pentru a intra in concediu maternal trebuie sa ai vechime in munca de 12 luni anterior nasterii....din cauze personale sotia mea trebuie sa si dea demisia la actualul loc de munca unde are vechime de 8 luni si tot in aceiasi zi vreau sa o angajez la o alta societate timp de 1 luna dupa care sa intra in concendiu medical timp de 3 luni pana la nastere..logic se cumuleaza ambele perioade lucrate la cei 2 angajatori si cumulul este de 12 luni?se indeplineste conditia de 12 luni ca vechime anterior nasterii pentru a intra in maternal?
-in cazul in care angajatorul refuza sa ii elibereze adeverinta de salariat(cu toate ca e obligatoriu) care e alternativa sa justific vechimea in munca fara a ajunge la o actiune in instanta?
Multumesc frumos
Buna ziua.
Vreau sa va intreb daca stiti care este salariul unui inspector clasa 1 protectia mediului la o primarie din mediul rural?Multumesc frumos
Răspuns la discuția Functie publica executie
multumesc frumos de raspuns
Buna ziua.
Ma confrunt cu o problema la care va rog daca puteti sa ma ajutati cu un sfat.
La o primarie in mediul rural in organigrama ei este prinsa in cadrul departamentul de urbanism functia de INSPECTOR CLASA I.
A fost cineva anhajat pe postul asta promovand pana la functia de INSPECTOR CLASA I,GRAD SUPERIOR.Persona respectiva si-a dat demisia si acum tre sa scot la concurs postul.....intrebarea mea este.....tre sa scot la concurs pentru functia cuprinsa in organigrama de INPESCTOR CLASA 1 ?sau pentru functia detinuta de persona care a plecat care avea GRADUL SUPERIOR?spun asta ca pentru gradul superior tre sa ai vechime 9 ani iar pentru functia din orgranigrama numai 2 ani...va rog frumos poate ma lamuriti si pe mine
Buna ziua.
Va rog sa imi indicati si mie care sunt pasii de urmat(sau legea unde se arata acest aspect) pentru a angaja pe o persoana in cadrul biroului de urbanism la o primarie in mediul rural.Mentionez ca persoana respectiva lucreaza la privat si are studiile necesare de inginer constructor si vechime 5 ani.
Multumesc frumos pentru eventualele sfaturi.