avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CONCEDIU MATERNAL
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CONCEDIU MATERNAL

Buna dimineata.
Sotia mea care este insarcinata se confrunta cu urmatorul caz si va rog sa va dati o parere in 2 pb care ma macina :
-am citit legea si stiu ca pentru a intra in concediu maternal trebuie sa ai vechime in munca de 12 luni anterior nasterii....din cauze personale sotia mea trebuie sa si dea demisia la actualul loc de munca unde are vechime de 8 luni si tot in aceiasi zi vreau sa o angajez la o alta societate timp de 1 luna dupa care sa intra in concendiu medical timp de 3 luni pana la nastere..logic se cumuleaza ambele perioade lucrate la cei 2 angajatori si cumulul este de 12 luni?se indeplineste conditia de 12 luni ca vechime anterior nasterii pentru a intra in maternal?
-in cazul in care angajatorul refuza sa ii elibereze adeverinta de salariat(cu toate ca e obligatoriu) care e alternativa sa justific vechimea in munca fara a ajunge la o actiune in instanta?
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: cata26 , utilizator 13:26, 10 Octombrie 2012
Da se indeplineste stagiul de cotizare de 12 luni. Daca angajatorul refuza, adresati-va ITM-ului.
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarcina si cim pe perioada determinata GabrielZRX GabrielZRX Buna ziua, Sotia mea este insarcinata in 15 saptamani actual si are un CIM pe perioada determinata cu data incheierii pe 09.06.2017, privind situatia actuala, ... (vezi toată discuția)
Ccc tatăl copilului Roxana Z. Roxana Z. Buna ziua! Sunt însărcinată și lucrez. In scurt timp voi înceta contractul de munca din motive personale. Poate intra sotul in concediu de crestere a ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil adriana_m1981 adriana_m1981 Buna ziua! Doresc sa va intreb daca abia m-am angajat si nu o sa am 12 luni de munca la nasterea copiilui. Poate sa intre tatal copilui in paternal, iar eu sa ... (vezi toată discuția)