avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ccc tatăl copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ccc tatăl copilului

Buna ziua! Sunt însărcinată și lucrez. In scurt timp voi înceta contractul de munca din motive personale. Poate intra sotul in concediu de crestere a copilului? Ca am citit si una dintre conditii este :după încetarea concediu de maternitate obligatoriu. Dar nu înțeleg care este acela. Mai ales că eu nu voi beneficia de el. Poate intra sotul daca nu îndeplinim această condiție?
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 13:00, 5 Decembrie 2018
Buna ziua!
De cat timp lucrati, in ce perioada, si care este data prezumtiva a nasteri copilului?
Stiti ca aveti unele drepturi, ca salariata insarcina?
Banuiesc ca ce ati citit dvs. se refera la cele 42 de zile obligatorii in care o salariata este obligata sa stea acasa dupa nastere dar nu cred ca se aplica si in cazul dvs. daca demisionati...
Dupa nastere tatal are termen de 60 de zile sa depuna actele pentru indemnizatie, daca dvs. nu o doriti sau nu va incadrati...
Ultima modificare: Miercuri, 5 Decembrie 2018
Ionut.ion, utilizator
Nu am 12 luni lucrate. Data nasterii este la începutul lunii aprilie. Am 7 luni de lucru. Angajatorul nu are personal.. eu sunt cam in plus ținând cont că nu pot îndeplini toate sarcinile de serviciu. Așadar, voi încheia contractul de munca. Voiam să stiu daca in cazul asta, poate intra sotul in ccc. Precizez ca nu îndeplinesc condițiile ca sa pot intra in concediu prenatal/postnatal. Sau orice alt concediu, cu excepția celui de odihnă si cel medical.
Poate intra oricare din parinti copilului daca indeplineste conditiile...
Nu cred ca demisia este cea mai buna varianta in cazul dvs... angajatorul este nemultumit sau s-a aratat nemultumit de activitatea dvs.?
Sunt si alte variante ce va pot ajuta in cazul dvs., daca aveti probleme cu sarcina- concediu de risc maternal, concediu prenatal ( max. 84 de zile) concediu medical, de odihna...
Puteti discuta cu angajatorul, mai ales daca spuneti ca nu are personal, mergeti la munca in continuare, desfasurati activitatea ce o puteti face ( poate va ajuta si inteleg si colegi/colegele, doar o sa fiti mama ), dupa nastere stati 42 de zile obligatoriu acasa ( concediul postnatal) si apoi puteti reveni la munca...
Nu inteleg de ce nu va incadrati pentru a putea beneficia de concediul pre si postnatal daca spuneti ca aveti 7 luni lucrate, stagiul minim este de 6 luni in care s-a cotizat la CASS (sanatate) din ultimele 12 anteriore luni in care se intra in concediu. (vedeti OUG 158/2005, cu modificarile si completarille ulterioare)
Ultima modificare: Miercuri, 5 Decembrie 2018
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de risc maternal dupa nastere? iulia_viorica iulia_viorica In cazul in care va sta sotul in concediul pentru cresterea copilului mama mai are dreptul la concediu de risc maternal dupa nastere, asa cum prevede art.10 ... (vezi toată discuția)
Concediu post-natal Florea3 Florea3 Buna.As dori sa va întreb in legătura cu concediul post natal.Eu sunt Inca in prenatal si luna asta ar trebui sa nasc.am lucrat mai putin de un an si nu ... (vezi toată discuția)
Pot sa renunt la concediul prenatal si sa intru direct in postnatal? livgeana livgeana Buna seara.Sunt educatoare si sunt insarcinata in 32 de saptamani.As dori sa stiu daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns daca este posibil sa intru in ... (vezi toată discuția)