buna ziua!am si eu de plata impozitul pe auto din 2008 pana in 2012-martie la o masina
cu cap. cilindrca de 1784cc,am fost sa imi faca un calcul la primarie si este de plata 2534 lei,cum se calculeaza majorarile si penalitatile la impozitul auto.
impozitul pe anul 2012 1630 lei
la primarie mi-a facut un calcul aproximativ(ca nu era baiatul de la calculator acolo) 2534 penalizari 2% pe luna si majorari 15% pe an(cica din suma de plata pe anul anterior).nu am inteles cum a calculat.
sa zicem
pe anul 2008 impozit auto 1620 + majorari 2% pe luna 200.88 asta dar se plateste pana pe 31 dec 2008 daca nu 200.88 + penalizari 15% = 230 pe anul 2008
pe anul 2009 ..........200.88 + 230+ 15 % = 495 lei (este normal asa?penalizari la suma restanta sau la impozitul pe anul respectiv?)
pe anul 2010 ...........200.88+ 495 + 15% = 798 lei
pe anul 2011 ............200.88+798 + 15% = 1147 lei
pe anul 2012 .............26 +1147 = 1173 lei
DE UNDE 2534 lei?????
CAPITOLUL V
Reguli de circulatie
SECTIUNEA a 3-a
Reguli pentru circulatia vehiculelor
Oprirea, stationarea si parcarea
Art. 173. - (1) În localitati vehiculele oprite sau stationate voluntar pe partea carosabila trebuie asezate cât mai aproape de marginea din dreapta a sensului de mers, paralel cu trotuarul sau cu axul drumului, pe un singur rând, daca printr-un mijloc de semnalizare nu se dispune altfel. Motocicletele fara atas, ciclomotoarele si bicicletele pot fi oprite sau stationate cel mult doua, una lânga alta.
(2) Pe drumurile cu sens unic, oprirea sau stationarea voluntara a vehiculelor este permisa si pe partea stânga, daca ramâne libera cel putin o banda de circulatie.
(3) În afara localitatilor oprirea sau stationarea voluntara a vehiculelor se face în afara partii carosabile, iar atunci când nu este posibil, cât mai aproape de marginea din dreapta drumului, paralel cu axul acestuia.
Art. 174. - Se interzice oprirea voluntara a vehiculelor:
a) în zona de actiune a indicatorului "Oprirea interzisa" si a marcajului cu semnificatia de interzicere a opririi;
b) la o distanta mai mica de 50 m de o trecere la nivel cu calea ferata;
c) pe poduri, pe si sub pasaje denivelate, pe viaducte si în tuneluri;
d) în curbe si în alte locuri cu vizibilitate redusa sub 50 m;
e) în locul unde este instalat indicatorul "Trecere pentru pietoni" sau pe marcajele de traversare pentru pietoni ori la mai putin de 25 m înainte si dupa acestea;
f) în intersectii, inclusiv cele cu sens giratoriu, precum si în zona de preselectie unde sunt aplicate marcaje continue, iar în lipsa acestora, la o distanta mai mica de 5 m de coltul intersectiei;
g) la mai putin de 25 m de indicatorul statiei pentru mijloacele de transport public de persoane;
h) în dreptul altui vehicul oprit pe partea carosabila, daca prin aceasta se stânjeneste circulatia a doua vehicule venind din sensuri opuse, precum si în dreptul marcajului continuu, în cazul în care conducatorii celorlalte vehicule care circula în acelasi sens ar fi obligati, din aceasta cauza, sa treaca peste acest marcaj;
i) pe sectoarele de drum unde este instalat indicatorul cu semnificatia "Depasirea interzisa";
j) în dreptul unui indicator sau semnal luminos, daca prin aceasta se împiedica observarea lor;
k) pe sectoarele de drum unde sunt instalate indicatoarele cu semnificatia "Drum îngustat", "Prioritate pentru circulatia din sens invers" sau "Prioritate fata de circulatia din sens invers";
l) pe pistele obligatorii pentru pietoni si/sau biciclisti ori pe benzile rezervate unor anumite categorii de vehicule, semnalizate ca atare;
m) pe platforma caii ferate sau de tramvai ori în apropierea acestora, daca circulatia vehiculelor pe sine ar putea fi stânjenita sau împiedicata;
n) pe autostrazi, pe drumurile expres si pe cele nationale europene (E).
Art. 175. - Se interzice stationarea voluntara a vehiculelor:
a) în toate cazurile în care este interzisa oprirea voluntara;
b) în zona de actiune a indicatorului cu semnificatia "Stationarea interzisa" si a marcajului cu semnificatia de interzicere a stationarii;
c) pe drumurile publice cu o latime mai mica de 6 m;
d) în dreptul cailor de acces care deservesc proprietatile alaturate drumurilor publice;
e) pe partea carosabila a drumurilor nationale. În cazul în care nu este posibila scoaterea vehiculelor în afara partii carosabile, acestea vor stationa cât mai aproape de marginea drumului;
f) în pante si în rampe;
g) în locul unde este instalat indicatorul cu semnificatia "Stationare alternanta", în alta zi sau perioada decât cea permisa, sau indicatorul cu semnificatia "Zona de stationare cu durata limitata" peste durata stabilita.
Art. 176. - (1) Orice vehicul care stationeaza pe timp de noapte pe partea carosabila a unui drum public, acolo unde stationarea este permisa, trebuie sa fie semnalizat cu anterne de pozitie, daca locul de stationare nu este iluminat.
(2) Se interzice stationarea pe drumurile publice în timpul noptii a tractoarelor, masinilor si utilajelor agricole, remorcilor, vehiculelor cu tractiune animala ori a celor trase sau împinse cu mâna.
Art. 177. - (1) Se interzice oprirea sau stationarea pe trotuare. Autoritatea competenta poate permite oprirea sau stationarea, partial sau total, a unui vehicul pe trotuar, cu respectarea marcajului, iar în lipsa acestuia, numai daca ramâne liber cel putin un culoar de minimum 1,5 m latime înspre marginea opusa partii carosabile, pentru circulatia pietonilor.
(2) Sunt exceptate de la prevederile art. 174 si 175 autovehiculele prevazute la art. 32 alin. (1) lit. a) si b) din ordonanta de urgenta.
Art. 178. - (1) Se interzice conducatorului de autovehicul si pasagerilor ca în timpul opririi sau stationarii sa deschida sau sa lase deschise usile acestuia ori sa coboare fara sa se asigure ca nu creeaza un pericol pentru circulatie.
(2) Conducatorul care stationeaza cu autovehiculul trebuie sa opreasca motorul, sa introduca maneta într-o treapta de viteza ori în treapta de parcare, sa puna în functiune dispozitivele de frânare, de stationare si antifurt si sa încuie usile.
(3) Conducatorul care stationeaza cu autovehiculul în panta sau în rampa, în afara obligatiilor prevazute la alin. (1), trebuie sa bracheze rotile spre trotuar sau spre un obstacol aflat la marginea drumului.
Art. 179. - Parcarea vehiculelor este permisa numai în locurile special destinate acestui scop, semnalizate prin indicatoare sau marcaje. În aceste locuri vehiculele vor trebui asezate unul lânga altul, conducatorii lor având obligatia sa respecte si celelalte reguli stabilite pentru stationare.
daca nu incalci nici una din aceste regul nu are de ce sa te amendeze
Subscriu,
Singura solutie este sa-l dati in judecata pe cel care va vandut masina si cu care banuiesc ca ati incheiat un contract, si sa-l chemati in subsidiar si pe cel care figureaza pe CIV si nu doreste sa faca aceasta radiere.
Urmand ca prin hotararea ce se va pronunta de catre instanta sa se hotarasca radierea.
cel care mi-a vandut masina ce parte din vina are ca nu inteleg?
aceeasi problema o am si eu ,nu am nici de unde sa-l mai iau pe cel ce mi-a vandut masina pentru k am facut actele direct cu proprietarul din CIV,care refuza sa imi dea fisa fiscala pana nu "NE INTELEGEM CUMva"
nu cunosc legislatia!si imi e tema tal proprietarului e avocat.el a instrainat masina unei persoane care la randul ei a instrainat-o,eu am cumparat masiana de la a nustiu cata persoana,dar am incheiat cu proprietarul actul de vanzare cumparare.si nu stiu cum se va proceda.m-am interesat la fisc la el si nu a platit nici un impozit din 2004 +, amenzi.si nu imi comvine sa le platesc eu.el invoca ca a dat masina la schimb si acea pe care a luat-o a fost furata si i-au blocat-o la rar,de asta nu vrea el sa o scoata de la fisc.astepta ca politia sa ii caute pe toti tertii,nu stiu de ce.el nu stie nici cui a vandut masina mrima oara.
e o problema de a mea! am cumparat o masina si proprietarul refuza sa-mi dea fisa fiscala,nu stiu de ce.am incheiat cu el un contract de vanzare cumparae si mi-a dat toate actele masinii
am cumparat o masina second,am facut contractul de vanzare cu el,i-am lasat o copie a contractului si fisa fiscala care trbuie vizata la ADM FIN,acesta refuza sa imi dea fisa fiscala.cum procedez????
In dreptul comercial (sau civil parca) se specifica faptul ca un bun poate fi instrainat (vandut) doar daca este liber de orice datorii. Astfel vanzatorul incalca legea deoarece ti a vandut o masina ce are datorii si deci ce nu poate fi instrainata.
Te duci frumusel si l dai in judecata pt nerespectarea contractului de vanzare-cumparare si pt faptul ca marfa vanduta (masina) avea vicii ascunse de care vanzatorul era constient.
Pe langa plata prejudiciului financiar indexata la zi poti sa ceri si alte daune (asta depinde de tine).
da asa scrie dar legea romaneasca e facutaaaaaaaaaaa,ca zice asfel "Înstrainarea unui mijloc de transport nu poate fi efectuata pâna când titularul titlului de proprietate asupra mijlocului de transport respectiv nu are stinse orice creante fiscale cuvenit bugetului local al unitatii-administrativ teritoriale unde este înregistrat mijlocul de transport".
În acest sens, este nevoie de certificat fiscal eliberat de primarie care sa ateste ca vânzatorul nu are datorii la buget (impozitul platit la zi, fara amenzi neachitate etc.). În absenta certificatului fiscal contractul de vânzare-cumparare devine nul.
acum cred ca inebunesc nus cum se va interpreta fiecare cum vrea, el nu o pate vinde acum eu ca am cumparat-o doar cu C V care in acest caz este nul,deci masina ramane a nimanui sa inteleg????
am cumparat o masina second,am facut contractul de vanzare cu el,i-am lasat o copie a contractului si fisa fiscala care trbuie vizata la ADM FIN,acesta refuza sa imi dea fisa fiscala.cum procedez????
In dreptul comercial (sau civil parca) se specifica faptul ca un bun poate fi instrainat (vandut) doar daca este liber de orice datorii. Astfel vanzatorul incalca legea deoarece ti a vandut o masina ce are datorii si deci ce nu poate fi instrainata.
Te duci frumusel si l dai in judecata pt nerespectarea contractului de vanzare-cumparare si pt faptul ca marfa vanduta (masina) avea vicii ascunse de care vanzatorul era constient.
Pe langa plata prejudiciului financiar indexata la zi poti sa ceri si alte daune (asta depinde de tine).
da asa scrie dar legea romaneasca e facutaaaaaaaaaaa,ca zice asfel "Înstrainarea unui mijloc de transport nu poate fi efectuata pâna când titularul titlului de proprietate asupra mijlocului de transport respectiv nu are stinse orice creante fiscale cuvenit bugetului local al unitatii-administrativ teritoriale unde este înregistrat mijlocul de transport".
În acest sens, este nevoie de certificat fiscal eliberat de primarie care sa ateste ca vânzatorul nu are datorii la buget (impozitul platit la zi, fara amenzi neachitate etc.). În absenta certificatului fiscal contractul de vânzare-cumparare devine nul.
acum cred ca inebunesc nus cum se va interpreta fiecare cum vrea, el nu o pate vinde acum eu ca am cumparat-o doar cu C V care in acest caz este nul,deci masina ramane a nimanui sa inteleg????
am cumparat o masina second,am facut contractul de vanzare cu el,i-am lasat o copie a contractului si fisa fiscala care trbuie vizata la ADM FIN,acesta refuza sa imi dea fisa fiscala.cum procedez????