avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale radiere auto fara acte...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

radiere auto fara acte...

Buna ziua,

Va rog sa ma indrumati (ajutati) in rezolvarea unui caz mai special de radiere a unui autoturism.
Este vorba despre un autoturism marca Ford (Taunus din anul 1965) pe care l-am mostenit in urma decesului tatalui meu Balan Nicolae (ucis in urma cu un an in propria locuinta - com. Leordeni, sat Ciulnita, nr.5).
Problema este ca la data succesiunii nu a existat acest bun mobil, acesta fiind instrainat cu mult timp in urma unor persoane despre care am inteles ca l-ar fi dus la fier vechi. Nu am reusit sa fac rost nici de numerele de imnatriculare si nici de chitanta de la fier vechi, singurul act pe care l-am gasit este un certificat de inmatriculare emis de Politia jud. Arges la data de 15.08.1986.
Va rog sa ma ajutati sa pot radia acest autoturism.
Va multumesc.
Balan Dacian
Cel mai recent răspuns: aniel , utilizator 16:59, 9 Octombrie 2008
Este nevoie de o hotarare judecatoreasca prin care sa se constate ca autoturismul a fost vandut.
In calitate de mostenitor al tatalui dvs. va trebui sa ii chemati in judecata pe aceia care au cumparat masina in trecut.
Se vor lua interogatoriile cumparatorilor, eventual se va administra proba cu martori.
nu prea am inteles mesajul :( daca vreti sa scapati de autoturismul respectiv sau doriti sa il recuperati avand pentru dumneavoastra valoare sentimentala. in cazul in care doriti sa scapati de el mergeti la un notariat si dati o declaratie pe propria raspundere prin care sa spuneti ca respectivul autoturism a fost instrainat de tatal dumneavoastra si nu aveti cunostinta de noii proprietari sau de actele care sa specifice acest lucru
Va multumesc pentru raspunsuri.
Da, vreau sa il radiez pentru ca de fapt nu mai exista (decat taxa anuala de aprox. 130 RON pe care sunt obligat sa o platesc anual).
Tinand cont de faptul ca este greu sa aflu cui i l-a instrainat (am inteles prin vecini ca ar fi facut un schimb cu persoane de etnie rroma care erau in trecere prin zona), cred ca ar trebui sa incerc varianta d-lui `robingo`, sper sa am mai mare succes asa.
Mentionez si faptul ca eu locuiesc in Tulcea, iar autoturismul este inmatriculat la Politia municipiului Pitesti, fiindu-mi oarecum anevoios sa ma deplasez de mai multe ori la Pitesti.

Dacian Balan.
buna ziua!
cam aceeasi problema o am si eu. la inceputul lui noiembrie anul 2007 i-am incredintat unui tip de la serviciu masina( o dacie 1310) urmand ca in februarie 2008 sa se faca plata si actele de vanzare cumparare. in urma cu cateva zile cand i-am zis astuia sa imi dea banii sau masina, mi-a spus ca masina nu mai este, a dat-o la fier vechi. am fost la politie, am depus o plangere, dar politia zice ca nu are ce sa ii faca, ca trebuie sa il dau in judecata. pe mine ma intereseaza cum sa ma scad cu acest autoturism de la impozit. mentionez ca talonul este la el iar eu detin doar cartea de identitate.
va multumesc!
salut tuturor,
voiam sa intreb: nu urmaresc eu unde trebuie un raspuns sau nimeni nu s-a sinchisit? :-/

Alte discuții în legătură

Probleme radiere masina. dadym dadym Buna ziua. Probabil ca acest subiect s-a mai discutat in cadrul acestui forum, dar o cautare rapida nu a gasit nici un rezultat. Pe scurt iata care este ... (vezi toată discuția)
Hg nr.44 din 2004 nacl nacl [b]HG nr.44 din 2004 prin care se aprobă Normele de aplicare a Codului Fiscal [/b] Astfel, in conformitate cu pct.122, alineatele (2) şi (3), Titlul ... (vezi toată discuția)
Certificat fiscal robert_sgr robert_sgr Buna ziua, Sunt din Targoviste, si in cursul lunii trecute am achizitionat o masina de la un individ din Pitesti. Am facut contract de v-c cu acesta, iar ... (vezi toată discuția)