avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Certificat fiscal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Certificat fiscal

Buna ziua,

Sunt din Targoviste, si in cursul lunii trecute am achizitionat o masina de la un individ din Pitesti. Am facut contract de v-c cu acesta, iar fiscalul si fisa de inmatriculare ramasese stabilit sa mi le trimita a doua zi, fiind deja o ora tarzie. Acesta cumparase la randul sau masina de la o persoana din Timisoara, care era proprietarul trecut pe cartea masinii. Individul din Pitesti nu declarase inca masina la finante, si nu stiu daca a facut-o pana la aceasta data, pentru ca nu-mi mai raspunde la telefon. Ce mai pot face in acest caz pentru a putea sa iau masina in evidenta la finante?
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 16:18, 11 Octombrie 2010
Codul fiscal
5) Înstrăinarea unui mijloc de transport, prin oricare dintre modalităţile prevăzute de lege, nu poate fi efectuată până când titularul dreptului de proprietate asupra mijlocului de transport respectiv nu are stinse orice creanţe fiscale locale, cu excepţia obligaţiilor fiscale aflate în litigiu, cuvenite bugetului local al unităţii administrativ-teritoriale unde este înregistrat mijlocul de transport, cu termene de plată scadente până la data de întâi a lunii următoare celei în care are loc înstrăinarea. Atestarea achitării obligaţiilor bugetare se face prin certificatul fiscal emis de compartimentul de specialitate al autorităţilor administraţiei publice locale. Actele prin care se înstrăinează mijloace de transport cu încălcarea prevederilor prezentului alineat sunt nule de drept.
Asta ca sa intelegeti ca pitesteanul a vandut ceva ce nu-i apartinea, scriptic vorbind.
Daca vanzatorul nu va remite certificatul fiscal, atunci trebuie sa-l actionati in judecata pe obligatia de a face, adica instanta sa-l oblige sa puna la dispozitia certificatul fiscal. Este dificil insa daca acesta nu a inmatriculat autoturismul pe numele sau si deci nu l-a declarat la administratie.
Incercati sa luati legatura cu propietarul de drept (din Timisoara) al autoturismului. Numai el va poate da un certificat fiscal.
Intrebare: talonul este semnat cu data de instrainare? Daca raspunsul este "da" si au trecut 30 de zile de la instrainare, nu puteti circula cu masina.
Discutii si solutii pe aceeasi tema gasiti si aici: www.avocatnet.ro/content/for...
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina leasing tools tools Am pe firma o masina in leasing. Daca este complet amortizata in acte si firma de leasing transfera dreptul de proprietate catre firma mea iar aceasta are ... (vezi toată discuția)
Radiere auto de la impozit alina240 alina240 Bunaziua, Am o nelamurire legata de impozitul auto si as dori daca poate cineva sa ma ajute. In anul 2002 am vandut un autoturism cu acte in regula si am ... (vezi toată discuția)
inmatriculare auto cumparat -vanzatorul nu vrea sa trimita atestatul fiscal privind mijloacele fixe lalicu lalicu Cum pot proceda in cazul in care am cumparat o masina , am contract de vanzare cumpare intre parti, talonul , cartea de identitate a masinii si cheile dar nu ... (vezi toată discuția)