Codul fiscal
5) Înstrăinarea unui mijloc de transport, prin oricare dintre modalităţile prevăzute de lege, nu poate fi efectuată până când titularul dreptului de proprietate asupra mijlocului de transport respectiv nu are stinse orice creanţe fiscale locale, cu excepţia obligaţiilor fiscale aflate în litigiu, cuvenite bugetului local al unităţii administrativ-teritoriale unde este înregistrat mijlocul de transport, cu termene de plată scadente până la data de întâi a lunii următoare celei în care are loc înstrăinarea. Atestarea achitării obligaţiilor bugetare se face prin certificatul fiscal emis de compartimentul de specialitate al autorităţilor administraţiei publice locale.
Actele prin care se înstrăinează mijloace de transport cu încălcarea prevederilor prezentului alineat sunt nule de drept.
Asta ca sa intelegeti ca pitesteanul a vandut ceva ce nu-i apartinea, scriptic vorbind.
Daca vanzatorul nu va remite certificatul fiscal, atunci trebuie sa-l actionati in judecata pe obligatia de a face, adica instanta sa-l oblige sa puna la dispozitia certificatul fiscal. Este dificil insa daca acesta nu a inmatriculat autoturismul pe numele sau si deci nu l-a declarat la administratie.
Incercati sa luati legatura cu propietarul de drept (din Timisoara) al autoturismului. Numai el va poate da un certificat fiscal.
Intrebare: talonul este semnat cu data de instrainare? Daca raspunsul este "da" si au trecut 30 de zile de la instrainare, nu puteti circula cu masina.
Discutii si solutii pe aceeasi tema gasiti si aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
L.C.