avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale radiere auto fara acte...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

radiere auto fara acte...

Buna ziua,

Va rog sa ma indrumati (ajutati) in rezolvarea unui caz mai special de radiere a unui autoturism.
Este vorba despre un autoturism marca Ford (Taunus din anul 1965) pe care l-am mostenit in urma decesului tatalui meu Balan Nicolae (ucis in urma cu un an in propria locuinta - com. Leordeni, sat Ciulnita, nr.5).
Problema este ca la data succesiunii nu a existat acest bun mobil, acesta fiind instrainat cu mult timp in urma unor persoane despre care am inteles ca l-ar fi dus la fier vechi. Nu am reusit sa fac rost nici de numerele de imnatriculare si nici de chitanta de la fier vechi, singurul act pe care l-am gasit este un certificat de inmatriculare emis de Politia jud. Arges la data de 15.08.1986.
Va rog sa ma ajutati sa pot radia acest autoturism.
Va multumesc.
Balan Dacian
Cel mai recent răspuns: aniel , utilizator 16:59, 9 Octombrie 2008
Nu e nimeni obligat sa va raspunda, dar daca vreti sa puneti problema asa, da, nimeni nu s-a sinchisit.
ca nu e nimeni dator sa raspunda este un lucru despre care aveam cunostinta...doar ca nu mi-am inchipuit ca efectiv nimeni nu si-a facut timp sa scrie 3 prostii. mai am conturi si pe alte forumuri si nu trebuie sa astept 2 luni ca sa raspunda cineva la un mesaj postat... greseala mea:confused:
oricum, intentia mea nu a fost sa va supar, dar se pare ca nu sunteti atat de calm pe cat ar trebui sa fie un administrator... sincer vorbind, nu cred ca aveti abilitati si ca urmare ar trebui sa incetati sa mai dati raspunsuri d-astea...asta e doar parerea mea... dvs. ce credeti???
am cumparat o masina second,am facut contractul de vanzare cu el,i-am lasat o copie a contractului si fisa fiscala care trbuie vizata la ADM FIN,acesta refuza sa imi dea fisa fiscala.cum procedez????

In dreptul comercial (sau civil parca) se specifica faptul ca un bun poate fi instrainat (vandut) doar daca este liber de orice datorii. Astfel vanzatorul incalca legea deoarece ti a vandut o masina ce are datorii si deci ce nu poate fi instrainata.
Te duci frumusel si l dai in judecata pt nerespectarea contractului de vanzare-cumparare si pt faptul ca marfa vanduta (masina) avea vicii ascunse de care vanzatorul era constient.
Pe langa plata prejudiciului financiar indexata la zi poti sa ceri si alte daune (asta depinde de tine).

da asa scrie dar legea romaneasca e facutaaaaaaaaaaa,ca zice asfel "Înstrainarea unui mijloc de transport nu poate fi efectuata pâna când titularul titlului de proprietate asupra mijlocului de transport respectiv nu are stinse orice creante fiscale cuvenit bugetului local al unitatii-administrativ teritoriale unde este înregistrat mijlocul de transport".


În acest sens, este nevoie de certificat fiscal eliberat de primarie care sa ateste ca vânzatorul nu are datorii la buget (impozitul platit la zi, fara amenzi neachitate etc.). În absenta certificatului fiscal contractul de vânzare-cumparare devine nul.
acum cred ca inebunesc nus cum se va interpreta fiecare cum vrea, el nu o pate vinde acum eu ca am cumparat-o doar cu C V care in acest caz este nul,deci masina ramane a nimanui sa inteleg????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme radiere masina. dadym dadym Buna ziua. Probabil ca acest subiect s-a mai discutat in cadrul acestui forum, dar o cautare rapida nu a gasit nici un rezultat. Pe scurt iata care este ... (vezi toată discuția)
Hg nr.44 din 2004 nacl nacl [b]HG nr.44 din 2004 prin care se aprobă Normele de aplicare a Codului Fiscal [/b] Astfel, in conformitate cu pct.122, alineatele (2) şi (3), Titlul ... (vezi toată discuția)
Certificat fiscal robert_sgr robert_sgr Buna ziua, Sunt din Targoviste, si in cursul lunii trecute am achizitionat o masina de la un individ din Pitesti. Am facut contract de v-c cu acesta, iar ... (vezi toată discuția)