avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Activitate Misk

Activitate Misk

Vă mulțumesc foarte mult pentru amabilitate.
Pentru o piață agroalimentară este nevoie de autorizare ISU. Care este suprafața minimă pentru care se cere însă autorizarea, există un minim de mp ?!
Se poate face partajul de bunuri comune înainte de acțiunea de divorț,tot prin instanță sau la notariat ?
Mulțumesc.
MULȚUMESC FOARTE MULT.

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Art. 385: C civ Încetarea regimului matrimonial

(1) În cazul divorţului, regimul matrimonial încetează între soţi la data introducerii cererii de divorţ.

(2) Cu toate acestea, oricare dintre soţi sau amândoi, împreună, în cazul divorţului prin acordul lor, pot cere instanţei de divorţ să constate că regimul matrimonial a încetat de la data separaţiei în fapt.

In timpul casatoriei, implicit a regimului matrimonial comun, veniturile din munca sunt bunuri comune si nu proprii.

Nu stiu exact la ce va referiti cd vorbiti de venituri proprii (legea are in vedere doar sume din mostenire, donatie).

Orice bun achizitionat in timpul casatoriei (adica pana la data desfacerii casatoriei) este supus regimului comunitatii de bunuri.

Asa ca introduceti cererea de divort si apoi achizitonati masina.

Ar fi bine să primim afaturi diar de la avocați,nu pe ghicite.

claudio79 a scris:

Puteti cumpara masina fara probleme in timpul casatoriei fara sa intre la partaj. Aceasta nu va intra la partaj daca veti schimba la notar regimul matrimonial din comun in separatia bunurilor. Aveti grija ca masina sa fie doar pe numele dvs.

V-as recomanda sa vorbiti si cu un avocat. Un avocat bun poate confirma sau infirma ce am scris mai sus.

Vreau să încep divorțul, soția nu este de acord. Mă interesează doar dacă vreau să cumpăr o mașină acum , va intra la partaj dacă e din banii mei exclusiv?
Este permisă in legea traseismului politic trecerea unui candidat de la un partid la altul după câștigarea alegerilor de pe 9 iunie? Primul mandat ,nu este vb de primar in funcție deja.
Pot beneficia de cadastru gratuit pentru casă și teren,in condițiile in care nu s-a făcut dezbaterea succesorală pe teren (și nu se va face vreodată din cauza moștenitorilor mulți ca număr),iar eu și soțul avem o casă construită pe acel teren de 25 ani ? Terenul a aparținut bunicilor soțului și suntem deja la a patra generație de nepoți împrăștiați prin lume. Procedura de notare a posesiei se poate aplica?
Testamentul făcut de mamă,care este încă în viață, poate fi folosit într-un partaj succesoral?! Sau prin natura lui testamentul are valabilitate doar după moartea persoanei ...Ar fi mai indicat să iau o procură de reprezentare?! Ideea este să evit drumurile la instanță cu dânsa, având în vedere că are o vârstă înaintată.
Mulțumesc.
Nu știam că o căsnicie este pușcăria in care trebuie să înveți codul penal sau civil, probabil lumea e prea ocupată să trăiască in loc să se gândească la c va fi... dacă va fi...cum va fi....

gi-jane2 a scris:

daca nu ne stim drepturile, nu trebuie sa dam vina pe sistem.