avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Activitate FlorentinaCr

Activitate FlorentinaCr

Da am anuntat ,verbal momentan , am 3 luni de sarcina ,eu m-am gandit ca din aceasta cauza mi-a zis ca numai are nevoie de mine , mi sa parut ceva suspect mai ales ca pana acum toate bune si frumoase
Buna ziua,acum o luna de zile mi-am anuntat sefa ca subt insarcinata, astazi ma anuntat ca o sa sisteze activitatea magazinului pe o scurta perioada (renovare) si ca dupa o sa stea mai mult ea ,ca numai are nevoie de serviciile mele etc.. intrebarea mea este , unde anume as putea sa merg ,sa fac ceva daca se poate?? Deoarece nu mi se pare normal ,afland ca sunt insarcinata sa mi spuna asa ceva , lucrez de aproape 7 luni la ea si nu am mai avut probleme pana acum , decat ca a mai incercat sa mi puna bete in roata , colega de serviciu, pana acum nu sa gandit la asta , ceea ce imi ridica un semn de intrebare ,pentru ca este o zona circulata unde se fac vanzari, eu cred ca era normal concediu ceva nustiu zic si eu
Buna ziua, de curand am aflat ca sunt insarcinata,mi-am anuntat sefa la serviciu, iar dansa mi-a zis sa vin pana in ce luna pot ,pentru ca nu ma va baga in prenatal ,mi-a dat de inteles ca daca nu imi convine pot pleca oricand. Intrebarea mea este . Este normal sa ma dea afara practic pe acest motiv?? Are voie asta?
Domnule Cornel Vasile aveti dreptate ,voi astepta sa vad cum iese inventarul ,dar si daca ar iesii pe minus nu cred ca as putea sa-mi dovedesc nevinovatia,deoarece cred ca ar fi cuvantul meu impotriva cuvantului dansei ,iam sugerat sa se uite pe camerele de supraveghere ca acolo se vede sigur ,apoi mia spus ca nu are de ce sa se uite ca ea stie sigur ,pai stai putin vino si cu dovezi concludente , se plange ca vanzarile au scazut ca salariile trebuie oricum platite,si cheltuielile sunt mari dar asta nu e problema mea ca angajat !! Si in plus eu nici macar nu am semnat nicio foaie de predare a gestiunii in momentul angajarii
Da, in contract scrie vanzator gestionar doar ca normal stiam ca in cazul asta se face inventarul de predare la inceput apoi peste ceva timp iar inventar ,doar ca nu mi se pare normal ca ea este foarte sigura ca ies lipsa ,ceea ce eu sunt sigura ca nu ,probabil estw doar un mod mai pe ocolite de a spune pleaca ..

Cornel Vasile a scris:

Aveti si calitatea de gestionar ?

Multumesc pentru raspuns ,da aveti dreptate sigur asta vrea deoarece de ceva vreme se plange ca sunt vanzarile mici ,dar am explicat ca nu pot obliga omul sa cumpere de mai mult de cat ai permite buzunarul

Jurist74 a scris:

În mod normal da, dar legal nu este stipulat nicăieri. Oricum, la magazinasele astea, angajatul plătește pierderile și lipsa de cunoștințe manageriale ale patronului. Deci, nu aveți ce sa faceți din păcate. Eu cred ca vrea sa va dea afară, conform legii, după 3 luni de probă trebuie sa va angajeze pe perioada determinata sau nedeterminata asta insemnand și alt salariu.

FlorentinaCr a scris:

Buna ziua, lucrez ca vanzatoare de 3 luni la un magazin mixt de cartier, suntem 2 fete plus din cand in cand familia sefei (administratorul ma anuntat ca vom face inventarul) la care nu va fi prezenta si colega ,pt ca este ziua ei libera am primit raspuns , la angajare nu mi sa facut niciun inventar ,mia zis ca a fost facut inainte sa vin eu si ca stie ce are in magazin ,ca oricum ultimul venit primul plecat ,mia dat de inteles ca sigur voi iesii lipsa ,nustiu de ce ca eu nu am pus mana pe nimic ,am fost corecta ,mentionez ca magazinul este impanzit de camere video + in vestiar nu aveam cum sa fur ,facturile ,intrarile si iesirile nu le facem noi.Intrebarea mea este : Nu era normal sami faca inventarul la angajare ,si nu este normal sa fim toti care am vandut produsele prezenti?
Va multumesc

Buna ziua, lucrez ca vanzatoare de 3 luni la un magazin mixt de cartier, suntem 2 fete plus din cand in cand familia sefei (administratorul ma anuntat ca vom face inventarul) la care nu va fi prezenta si colega ,pt ca este ziua ei libera am primit raspuns , la angajare nu mi sa facut niciun inventar ,mia zis ca a fost facut inainte sa vin eu si ca stie ce are in magazin ,ca oricum ultimul venit primul plecat ,mia dat de inteles ca sigur voi iesii lipsa ,nustiu de ce ca eu nu am pus mana pe nimic ,am fost corecta ,mentionez ca magazinul este impanzit de camere video + in vestiar nu aveam cum sa fur ,facturile ,intrarile si iesirile nu le facem noi.Intrebarea mea este : Nu era normal sami faca inventarul la angajare ,si nu este normal sa fim toti care am vandut produsele prezenti?
Va multumesc