Buna ziua,acum o luna de zile mi-am anuntat sefa ca subt insarcinata, astazi ma anuntat ca o sa sisteze activitatea magazinului pe o scurta perioada (renovare) si ca dupa o sa stea mai mult ea ,ca numai are nevoie de serviciile mele etc.. intrebarea mea este , unde anume as putea sa merg ,sa fac ceva daca se poate?? Deoarece nu mi se pare normal ,afland ca sunt insarcinata sa mi spuna asa ceva , lucrez de aproape 7 luni la ea si nu am mai avut probleme pana acum , decat ca a mai incercat sa mi puna bete in roata , colega de serviciu, pana acum nu sa gandit la asta , ceea ce imi ridica un semn de intrebare ,pentru ca este o zona circulata unde se fac vanzari, eu cred ca era normal concediu ceva nustiu zic si eu
Ati anuntat in scris sau doar verbal?
Puteti dovedi ca ati anuntat asta?
Cate luni de sarcina aveti?
In principiu... o intrebati daca a anuntat ITM-ul ca sunteti insarcinata si daca nu a anuntat ii spuneti ca o sa anuntati dvs. asta.
In plus, nu va poate concedia pentru ca/pe perioada cat sunteti insarcinata, legal nu are voie si nici dvs. sa nu semnati vreo cerere de demisie... puteti intra in concediul de risc maternal ( 120-daca este cazul), maternal ( cele 126 de zile de concediu pre si postnatal), concediu de odihna pe perioada cat nu lucrati ( renovare...) dar repet, nu va poate concedia in perioada asta.
Da am anuntat ,verbal momentan , am 3 luni de sarcina ,eu m-am gandit ca din aceasta cauza mi-a zis ca numai are nevoie de mine , mi sa parut ceva suspect mai ales ca pana acum toate bune si frumoase
Depuneți urgent la angajator adresă scrisă că sunteți însărcinată. Trebuie să vă dea număr de înregistrare la ea. Dacă refuză, cred că aveți posibilitatea să i-o comunicați prin intermediul unui executor judecătoresc. N-ar fi rău să înștiințați și ITM-ul. Este foarte important să puteți dovedi că ați adus la cunoștința angajatorului faptul că sunteți însărcinată
Suspendare cim
a&a
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: avem in cadrul unitatii noastre o angajata cu o vechime in munca fara intrerupere de 2 ani. Dansa a fost ... (vezi toată discuția)