avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendare cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendare cim

Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: avem in cadrul unitatii noastre o angajata cu o vechime in munca fara intrerupere de 2 ani. Dansa a fost preavizata din motive ce nu tin de salariata ( desfiintarea locului de munca ) cu data de 25.01.2010, iar pe data de 03.02.2010 a anuntat ca este insarcinata. Preavizul isi va continua cursul pt. ca e perfect legal. Angajata va beneficia de 6 luni de somaj, iar copilul se va naste in decembrie. Intrebarea este: va beneficia salariata de indemnizatia pt. cresterea si ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: a&a , utilizator 13:58, 15 Februarie 2010
Nu, ptr ca are nevoie de ultimele 12 luni lucrate.
Pe care nu le va avea deoarece ii expira somajul mai devreme de a naste.

Dar pe perioada somajului poate intra in concediu medical sau concediu de risc maternal. Aceste concedii vor suspenda perioada de somaj si-i vor asigura si o indemnizatie mai mare ptr ca se calculeaza la nivelul salariilor de cind era angajata.

Apoi, va putea sa intre in concediu prenatal, dar sa aiba grija sa-si lase minim 42 zile dupa nastere.
Ultima modificare: Luni, 15 Februarie 2010
Isa Radov, Consultant resurse umane
multumesc si pt acest raspuns...
... ITM-ul din Cta, ca tot acolo am intrebat, m-a asigurat ca va beneficia de indemnizatie .
.....sfatul meu a fost sa-si ia concediu medical pt boala normala care va intrerupe preavizul, iar apoi in cursul somajului sa-si ia concediu de risc maternal.
Motivul pt care m-am gandit ca este mai bine asa este ca sarcina , la momentul acesta este de 7- 8 saptamani...deci mult prea mica sa-i fie suficient doar riscul maternal.
Este bine cum am sfatuit-o???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata taxelor catre stat de catre angajator in caz de graviditate florinam florinam Buna ziua! Sper sa ma puteti ajuta si pe mine. Am tot citit pe forum, pe diferite site-uri, m-am interesat pe unde am putut, dar tot nu stiu exact cum as ... (vezi toată discuția)
concediul de maternitate hoinarunicoleta hoinarunicoleta buna ziua,de cand pot beneficia de concediu de matrenitate si ca ar trebui sa fac ca sa il obtin ,avand in vedere faptul ca sunt insarcinta in 12 saptamani si ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri concediu post si prenatal AnnaMaria_ru AnnaMaria_ru Am mai multe intrebari legat de acest subiect 1) Cate zile minime trebuie sa isi ia angajata ca si concediu prenatal? Am inteles ca sunt 126 zile in total, ... (vezi toată discuția)